Siirry sivun sisältöön

Tietoa Päivystyshelpistä

Päivystyshelppi on tarkoitettu aikuisen hoidon- ja palvelun tarpeen arviointiin. Sen avulla saat tietoa, tukea ja neuvoja äkillisissä terveysongelmissa ennen yhteydenottoa terveydenhuollon ammattilaiseen.

Päivystyshelppi on suomenkielinen, yli 16 vuotiaille tarkoitettu tiedonhakupalvelu, joka tarjoaa sinulle toimintaohjeita hoidon ja palvelun tarpeen arvioimiseksi, hoitoon ohjaamiseksi ja itsehoidon tueksi äkillisissä terveysongelmissa. Palvelu tukee sinua äkillisen terveysongelman tai tapaturman sattuessa ja ohjaa sinut oikea-aikaisesti oikean avun piiriin jo ennen kuin otat yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen.

Päivystyshelpin ovat tuottaneet yliopistosairaanhoitopiirien akuuttilääketieteen ja -hoidon asiantuntijat.

Miten Päivystyshelppi toimii?

Voit hakea Päivystyshelpin avulla valitsemiisi hakusanoihin- ja kriteereihin (sukupuoli ja kehonosa) sopivia toimintaohjeita. Päivystyshelpin oire- ja vammakohtaiset toimintaohjeet ohjaavat sinua tilanteen mukaan joko soittamaan hätänumeroon 112, ottamaan heti yhteyttä oman terveyskeskuksen kiirevastaanotolle tai päivystykseen, tai olemaan yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen ensisijaisesti omaan terveyskeskukseen tai terveysneuvontaan toimintaohjeeseen määritellyn ajan kuluessa. Lievissä terveysongelmissa Päivystyshelppi tarjoaa sinulle tukea ja ohjeita itsehoitoon ja voinnin seurantaan.

Päivystyshelppi tukee ja neuvoo sinua hoitoon hakeutumisessa. Se ei anna sinulle arviota yksittäisen oireen vakavuudesta eikä se korvaa ammattilaisen sinulle tekemää hoidon tarpeen arviota.

Päivystyshelppi toimii Chrome, Firefox, Safari ja Edge selaimilla. Voit siirtyä Päivystyshelppiin alla olevasta Päivystyshelppi-painikkeesta.

Päivystyshelppi

Palautetta Päivystyshelpistä voit antaa alla olevasta anna palautetta linkistä.

Päivitetty 1.5.2021