Siirry sivun sisältöön

Päivystysapu 116117

Soita ennen päivystykseen hakeutumista Päivystysavun maksuttomaan numeroon 116117. Päivystysavusta voit myös kysyä neuvoja ja hoito-ohjeita äkillisiin terveysongelmiin, kun oma terveysasemasi on kiinni.

Päivystysavussa sinut ohjataan oikeaan hoitopaikkaan ja saat tiedon, kuinka nopeasti sinun tulee hakeutua hoitoon. Jos tilanteeseesi riittää itsehoito, saat hoito-ohjeet puhelimessa. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden. Oman terveysasemasi aukioloaikoina ole yhteydessä terveysasemallesi. Kiireettömissä asioissa saat apua terveysasemalta tai sinua hoitavalta poliklinikalta.

Kiireellisessä tilanteessa voit hakeutua suoraan päivystyspoliklinikalle, jos et saa yhteyttä Päivystysapuun kohtuullisessa ajassa tai soittaminen ei ole mahdollista.

Puheluihin vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset. Palvelu on tarkoitettu kiireellisiin, ei-hätätilanteisiin, erityisesti päivystysaikana. Henkeä uhkaavissa tilanteissa tulee aina soittaa hätänumeroon 112 (esim. kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, äkillinen kouristelu).

Päivystysapu 116117 -palvelu on käytössä suurimmassa osassa Suomea, Ahvenanmaata, Lappia ja Länsi-Pohjaa lukuun ottamatta.

Soita 116117

Päivystysavun tekstipalvelu

Päivystysavun maksuton tekstipalvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta. Tekstipalvelun koko Suomeen tuottaa HUS Uudenmaan Päivystysapu 116117.

Päivitetty 1.5.2021