Siirry sivun sisältöön

Päivystyskäynti päättyy

Tutkimuksien, toimenpiteiden ja seurannan jälkeen potilas kotiutuu tai siirtyy jatkohoitoon sairaalan tai terveyskeskuksen vuodeosastolle.

Ellei potilaan terveydentila edellytä vuodeosastohoitoa ja hän pärjää kotona itsenäisesti tai läheisten turvin, pääsee hän kotiutumaan.

Kotituessaan asiakas saa päivystyksestä mukaansa hoito-ohjeet, tarvittaessa sairaslomatodistuksen ja reseptit hänelle mahdollisesti määrätyistä lääkkeistä. Kotiutuminen voi tapahtua omalla autolla, julkisilla kulkuneuvoilla tai terveydentilan vaatiessa Kelan korvaamalla taksikuljetuksella.

Jatkohoito sairaalassa tai terveyskeskuksen vuodeosastolla

Potilaan jatkohoito voi tapahtua sairaalan tai terveyskeskuksen vuodeosastolla.

Päivystyksen henkilökunta järjestää sairaalaan hoitoon jäävälle potilaalle kuljetuksen vuodeosastolle. Joskus potilaan vaiva ja terveydentila voivat edellyttää siirtoa leikkaus- tai toimenpidesaliin tai teho-osastolle suoraan päivystyksestä.

Jatkohoito tapahtuu sairaalassa, jos terveydentila sitä edellyttää tai vaivan syy ei ole selvinnyt ja tarvitaan kiireellisiä jatkotutkimuksia.

Oman terveyskeskuksen vuodeosastolle potilas siirretään joko ambulanssilla tai paarivarustellulla taksilla. Hyväkuntoinen potilas voi joissain tilanteissa matkustaa myös tavallisella taksilla.

Päivitetty 1.5.2021