Terapeuternas uppgift är att leda olika övningar som strävar till att förenkla saker som känns svåra för dig. Rehabiliteringen är mest effektiv när du i din vardag regelbundet gör de planerade övningarna.
Man har inte alltid lust att gå på rehabiliteringen. Då vore det bra att ärligt diskutera saken med din terapeut. Då kan man fundera ut nya sätt att få terapin att kännas meningsfull. Ibland kan du tillsammans med din terapeut och din läkare fundera ut nya terapimetoder eller ta en liten paus.
Du vet väl om att du på grund av din sjukdom har rätt att få olika hjälpmedel eller förändringsarbeten som hjälper dig i ditt hem, din skola och ditt arbete. Målet med dessa är att hjälpa dig att klara dig på egen hand och att du kan delta i vanliga sysslor till exempel med dina vänner.
En person med en svår funktionsnedsättning har också möjlighet att få en personlig assistent till hemmet, skolan eller på fritiden. Du kan också ansöka om stödboende om ditt hälsotillstånd påverkar det självständiga boendet.