Siirry sivun sisältöön

Vertaistukijavalmennus

OLKA® järjestää kahdenlaista valmennusta: Toivo-valmennusta vertaistukijoille sekä Toivo-valmentajavalmennusta yhdistyksille, jotka kouluttavat vertaistukijoita.

Toivo-valmennus vertaistukijoille

OLKA® järjestää Toivo-valmennusta vertaistukijoille. Toivo-valmennuksen tavoitteena on, että osallistuja

  • ymmärtää, mitä vertaistuki on

  • tuntee vertaistuen periaatteet

  • osaa kohdata tuettavan

  • tunnistaa oman motivaation ja valmiudet toimia vertaistukijana.

Toivo-valmennusta järjestetään sekä luokkahuonevalmennuksena että verkkovalmennuksena. Valmennus koostuu 3–4 tapaamiskerrasta ja itsenäisistä tehtävistä. Valmennus on maksuton, ja se sopii niin uusille kuin kokeneille vertaistukijoille. Käsiteltäviä aiheita ovat osallistujien oma kokemus, suru terveyden menettämisestä, vuorovaikutus ja kohtaaminen, vertaistuen periaatteet ja käytännöt sekä vertaistukijan hyvinvointi ja jaksaminen. Toivo-valmennus on kehitetty yhteistyössä potilasyhdistysten kanssa.

Toivo-valmennusten ajankohdat vaihtelevat paikkakunnittain. Lisätietoa tulevista valmennuksista saat oman alueesi OLKA®-toiminnasta. Yhteystiedot löydät OLKA®-toiminnan sivuilta.

Toivo-valmentajavalmennus

OLKA® tarjoaa konsultaatioapua yhdistyksille, jotka ovat kiinnostuneita järjestämään oman vertaistukijavalmennuksen. Lisäksi OLKA® järjestää vertaistukijoita kouluttaville yhdistystoimijoille suunnattua Toivo-valmentajavalmennusta. Valmennuksen tavoitteena on antaa tarvittavat työkalut uusien vertaistukijoiden kouluttamiseen.

Tiedustelut konsultaatioista ja lisätiedot valmentajavalmennuksesta Vertaistalon ylläpidosta vertaistalo@terveyskyla.fi.

Päivitetty 21.6.2023