Siirry sivun sisältöön

Toivo-vertaistukisovellus

Toivo-vertaistukisovellus on palvelu, joka tarjoaa vertaistukea ja tietoa sairastuneille, vammautuneille ja heidän läheisilleen.

Toivo-vertaistukisovelluksen logo

Toivo-sovelluksen vertaistuki ei liity yksittäiseen sairauteen tai vammaan, vaan tukea voi hakea erilaisilla taustoilla. Toivo-sovelluksen vertaistukijat ovat luotettavia, koulutettuja ja sitoutuneita vaitioloon myös sen jälkeen, kun lopettavat vertaistukijoina. Palvelu perustuu kahdenkeskiseen vertaistukeen. Toivo-sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää anonyymisti.

Sovelluksessa on tietoa vertaistukea tarjoavista järjestöistä ja niiden tapahtumista. Toivo-sovellus tarjoaa järjestöille uudenlaisen toimintaympäristön. Tarkoitus ei ole kuitenkaan korvata kasvokkain tapahtuvaa toimintaa, vaan sovellus täydentää olemassa olevia vertaistuen muotoja. Sovelluksen käyttäjän ei tarvitse tietää, mistä yhdistyksestä hakee vertaistukea tai tietoa.

Toivo-sovelluksen kehittämiselle oli tarvetta, koska OLKA-toiminnan tarjoama vertaistuki erikoissairaanhoidossa ei pysty tarjoamaan kaikille halukkaille heidän tarvitsemaansa tukea. Toivo-sovellus on riippumaton ajasta ja paikasta ja sitä voidaan hyödyntää myös erilaisissa kriisivaiheissa. Tietoa OLKA-toiminnasta ja Toivo-vertaistukisovelluksesta voi saada sairaaloiden ja lääkärikeskusten henkilökunnalta.

Toivo-vertaistukisovellus on kehitetty kumppanuustoimintana yhdessä OLKA-toiminnan, HUSin (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri) ja HyTe ry:n välillä. Sovellusta voi käyttää puhelimella, tabletilla tai tietokoneella.Se on ladattavissa maksutta sovelluskaupoista tai sitä voi käyttää verkkoselaimella. Sovelluksen teknisestä kehityksestä vastaa Mesensei Oy.

Lue lisää Toivo-sovelluksesta:

Yhteystiedot

Esittelytilaukset, uudet järjestöt ja vertaistukijat sovellukseen sekä painotuotetilaukset: toivo@olkatoiminta.fi.

Päivitetty 21.6.2023