Ohje yhdistyksille

Vertaistalon Etsi vertaistukea -hakukoneella sairastunut ja hänen läheisensä voi etsiä yhdistysten tarjoamaa vertaistukitoimintaa ympäri Suomea. Hakukone on myös työkalu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

Hakukoneen tavoitteena on asiakkaiden mahdollisimman vaivaton pääsy vertaistukipalveluihin ja mahdollisuus vertaistuen välitykseen. Tältä sivulta saat tietoa, kuinka ilmoitat oman yhdistyksesi mukaan hakukoneeseen.

Yhdistys - ilmoita vertaistukitoiminnastanne!

Ilmoita tiedot sivustolle sähköisellä lomakkeella (SurveyPal). Tiedot kerää ja hallinnoi Vertaistalo.fi verkkopalvelun ylläpitäjä OLKA / EJY ry.

Tietojen ilmoittaminen ei sido yhdistystä muuhun, kuin ylläpitämään ilmoittamiansa tietoja ajan tasalla. Palvelu on maksuton sekä yhdistyksille että käyttäjälle.

Haluatteko päivittää yhdistyksenne tietoja?

Ota meihin yhteyttä sähköpostitse.

Usein kysytyt kysymykset

​1. Mitä esittelytekstissä tulisi kertoa?

Yhdistyksen lyhyt esittely ja tietoa vertaistukitoiminnasta: kuinka aiheesta kiinnostunut pääsee mukaan toimintaan tai kuinka voi löytää vertaistukea itselleen tai läheiselleen.

2. Olemme valtakunnallinen yhdistys / liitto. Kerromme esittelytekstissä paikallisyhdistysten toiminnasta. Voitteko lisätä esittelytekstiin linkin yhdistyksemme paikallistoiminnan sivustolle?

Mikäli haluatte linkin esittelytekstin sekaan, kirjoittakaa maininta tekstiin. Esim: ​Yhdistys-X on valtakunnallinen yhdistys ja perustettu vuonna 2010. *Paikallisyhdistysten toimintaa* (*linkki.com/paikallistoiminta*) on ympäri Suomea 16 paikkakunnalla.

3. Kenen yhteystiedot laitamme Yhdistyksen sähköpostiosoite -kenttään?

Vertaistukitoimintaa järjestävän tai sitä koordinoivan tahon, esim. vertaistuki@yhdistys.com tai info@yhdistys.com. ​​​Mikäli yhdistyksellä ei ole yhtä keskitettyä sähköpostiosoitetta tai vertaistukitoiminnan työntekijää, suosittelemme, että yhteystietona on ainoastaan yhdistyksen tai liiton nettisivut -> linkki yhdistyksen yhteystietoihin, joista löytyy ajantasainen puheenjohtajan tai muun yhteyshenkilön yhteystieto.

4. Voiko toimijakorttiin lisätä logon?​

Kyllä voi. Voitte lähettää web-käyttöön tarkoitetun logon (kuvamuodossa, .png, .jpeg, .jpg) Vertaistalon Ylläpidolle sähköpostitse vertaistalo@terveyskyla.fi.

5. Miksi avainsanoja pitää kirjoittaa?

Avainsanoilla hakukone rajaa hakua täsmällisemmäksi sekä parantaa Google-näkyvyyttä. Avainsanoissa on hyvä olla listattuna kaikki paikkakunnat joilla vertaistukitoimintaa järjestetään, lääketieteellisiä sanoja sekä arkikielen sanoja. Esim. ​aivokasvain, kasvain, aivo, Helsinki, Porvoo, Borgå, Uusimaa, Etelä-Suomi, syöpä, syöpäkasvain, tuumori, vertaistuki, vertaistukihenkilö, vertaisryhmä.

6. Yhdistyksemme järjestää vertaistukea myös muilla kielillä. Mainitsemmeko tästä?

Vertaistukitoiminnan monimuotoisuudesta on tärkeä kertoa vertaistukitoiminnan esittelyssä suomeksi tai toimintaa järjestettävällä kielellä. Esim. ​Kamratstöd för dig? *Konktakta och fråga mera!* (http://www.linkkiyhdistys.com/påsvenska)

7. Yhdistyksemme ei järjestä suomenkielistä vertaistukea, ainoastaan ruotsiksi / englanniksi / somaliksi. Haluamme olla mukana Vertaistalossa. Täytämmekö toimijalomakkeen?

Mikäli yhdistys ei järjestä suomenkielistä vertaistukea, voimme julkaista suomenkielisellä sivustolla yhdistyksen toimijakortin toimintaa järjestettävällä kielellä.

Lisätietoja Vertaistalosta ylläpidolta: vertaistalo@terveyskyla.fi​