Ajankohtaista

​​​​​​​​​​​​​Vertaistaloon liittyviä ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia.

 

 

Vertaistukijalla on oikea sydämen asennehttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista-sivusto/Sivut/Vertaistukijalla-on-oikea-sydämen-asenne.aspxVertaistukijalla on oikea sydämen asenne8.11.2018 22.00.00Toivo-valmennuksessa halutaan hyvää vertaistukijalle itselleen. Valmennus muistuttaa, että toisille tärkeän ihmisen on pidettävä hyvää huolta jaksamisestaan ja hänen tulee ymmärtää monia asioita omasta sairastumisestaan.
Vertaistukea vilkkaaseen avohoitotaloon OYS:ssahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistukea-vilkkaaseen-avohoitotaloon-oys-ssa1Vertaistukea vilkkaaseen avohoitotaloon OYS:ssa22.10.2018 7.50.00Järjestöpiste Kaiku välittää vertaistuki- ja järjestötietoa Oulun yliopistollisessa. Keväällä Kaiku muutti OYS:n avohoitotaloon.
Sairaalavapaaehtois- toiminnalle halutaan luoda edellytykset levitä ympäri Suomenhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/sairaalavapaaehtoistoiminnalle-halutaan-luoda-edellytykset-levitä-ympäri-suomenSairaalavapaaehtois- toiminnalle halutaan luoda edellytykset levitä ympäri Suomen13.2.2018 15.10.00Kuinka kehittää vapaaehtoisten ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteistoimintaa potilaiden hyväksi? Millaista vapaaehtoistoimintaa potilasjärjestöt ja muut toimijat voivat tarjota?
Matalan kynnyksen tukea tupakoinnin lopettamiseenhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/matalan-kynnyksen-tukea-tupakoinnin-lopettamiseenMatalan kynnyksen tukea tupakoinnin lopettamiseen1.2.2018 9.00.00Keuhkoterveysjärjestö Filha ry on etsinyt ja kouluttanut vertaisohjaajia tupakoinnin lopettamisen tueksi.
Tukipuhelin auttaa muistisairaiden omaisiahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/tukipuhelin-auttaa-muistisairaiden-omaisiaTukipuhelin auttaa muistisairaiden omaisia23.1.2018 10.15.00Helena tietää, millaista muistisairaan läheisen arki on, sillä hän hoiti sairasta äitiään 15 vuotta. Nyt hän kuuntelee omaishoitajia Muistiliiton Vertaislinja-tukipuhelimessa.
Kuuntelemiseen keskittyvä kohtaaminen on vertaistuen ydintähttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/kuuntelemiseen-keskittyvä-kohtaaminen-on-vertaistuen-ydintäKuuntelemiseen keskittyvä kohtaaminen on vertaistuen ydintä18.1.2018 13.40.00TOIVO-valmennuksissa keskustellaan vertaisuudesta, vertaistuen antamasta ilosta ja toivosta sekä rauhasta oman itsensä kanssa.
Vertaistaloa rakennetaan järjestöyhteistyössähttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistaloa-rakennetaan-yhteistyössä-yhdistysten-kanssaVertaistaloa rakennetaan järjestöyhteistyössä9.1.2018 8.30.00Vertaistuen tarjoaminen osana sairaalan palveluita tuo tukiverkon potilaalle jo hoitopolun alkumetreillä. Talo auttaa löytämään sekä varsinaista vertaistukea että luotettavaa tietoa.
Vertaistukija Juhon tarinahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistukija-juhon-tarinaVertaistukija Juhon tarina7.12.2017 14.00.00Olen pohjoisesta kotoisin ja sairastanut munuaistautia noin 26 vuotta. Tänä aikana olen ehtinyt kokemaan vertaistuen merkityksen saajana ja antajana.
Vertaistukea läheisillehttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistukea-läheisilleVertaistukea läheisille22.11.2017 10.45.00Vertaistuki tarjoaa mahdollisuuksia myös läheisille jakaa kokemuksia toisen saman kokeneen kanssa.
Mikä motivoi minua toimimaan vertaisena?https://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/mikä-motivoi-minua-toimimaan-vertaisenaMikä motivoi minua toimimaan vertaisena?15.11.2017 13.15.00Vertaistukea voi antaa ja saada puhumisen lisäksi myös kertomalla tarinansa kirjallisesti. Vertaistalossa jaetaan kokemuksia vertaistuesta ja vertaistukemisesta muiden talon vierailijoiden kanssa.

HUS logoTAYS logoOYS logoKYS logoTYKS logo