Ajankohtaista

​Vertaistaloon liittyviä ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia.

 

 

Sairaalavapaaehtois- toiminnalle halutaan luoda edellytykset levitä ympäri Suomenhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/sairaalavapaaehtoistoiminnalle-halutaan-luoda-edellytykset-levitä-ympäri-suomenSairaalavapaaehtois- toiminnalle halutaan luoda edellytykset levitä ympäri Suomen13.2.2018 15.10.00Kuinka kehittää vapaaehtoisten ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteistoimintaa potilaiden hyväksi? Millaista vapaaehtoistoimintaa potilasjärjestöt ja muut toimijat voivat tarjota?
Matalan kynnyksen tukea tupakoinnin lopettamiseenhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/matalan-kynnyksen-tukea-tupakoinnin-lopettamiseenMatalan kynnyksen tukea tupakoinnin lopettamiseen1.2.2018 9.00.00Keuhkoterveysjärjestö Filha ry on etsinyt ja kouluttanut vertaisohjaajia tupakoinnin lopettamisen tueksi.
Tukipuhelin auttaa muistisairaiden omaisiahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/tukipuhelin-auttaa-muistisairaiden-omaisiaTukipuhelin auttaa muistisairaiden omaisia23.1.2018 10.15.00Helena tietää, millaista muistisairaan läheisen arki on, sillä hän hoiti sairasta äitiään 15 vuotta. Nyt hän kuuntelee omaishoitajia Muistiliiton Vertaislinja-tukipuhelimessa.
Kuuntelemiseen keskittyvä kohtaaminen on vertaistuen ydintähttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/kuuntelemiseen-keskittyvä-kohtaaminen-on-vertaistuen-ydintäKuuntelemiseen keskittyvä kohtaaminen on vertaistuen ydintä18.1.2018 13.40.00TOIVO-valmennuksissa keskustellaan vertaisuudesta, vertaistuen antamasta ilosta ja toivosta sekä rauhasta oman itsensä kanssa.
Vertaistaloa rakennetaan järjestöyhteistyössähttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistaloa-rakennetaan-yhteistyössä-yhdistysten-kanssaVertaistaloa rakennetaan järjestöyhteistyössä9.1.2018 8.30.00Vertaistuen tarjoaminen osana sairaalan palveluita tuo tukiverkon potilaalle jo hoitopolun alkumetreillä. Talo auttaa löytämään sekä varsinaista vertaistukea että luotettavaa tietoa.
Vertaistukija Juhon tarinahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistukija-juhon-tarinaVertaistukija Juhon tarina7.12.2017 14.00.00Olen pohjoisesta kotoisin ja sairastanut munuaistautia noin 26 vuotta. Tänä aikana olen ehtinyt kokemaan vertaistuen merkityksen saajana ja antajana.
Vertaistukea läheisillehttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistukea-läheisilleVertaistukea läheisille22.11.2017 10.45.00Vertaistuki tarjoaa mahdollisuuksia myös läheisille jakaa kokemuksia toisen saman kokeneen kanssa.
Mikä motivoi minua toimimaan vertaisena?https://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/mikä-motivoi-minua-toimimaan-vertaisenaMikä motivoi minua toimimaan vertaisena?15.11.2017 13.15.00Vertaistukea voi antaa ja saada puhumisen lisäksi myös kertomalla tarinansa kirjallisesti. Vertaistalossa jaetaan kokemuksia vertaistuesta ja vertaistukemisesta muiden talon vierailijoiden kanssa.
Milloin vertaistukea voi suositella?https://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/milloin-vertaistukea-voi-suositellaMilloin vertaistukea voi suositella?12.10.2017 12.00.00Vertaistukea voi suositella lähes aina. Arviota ei pidä tehdä potilaan tai läheisen puolesta, vaan heidän on itse päätettävä, milloin aika on oikea.
Vapaaehtoistoiminta sairaalassa kehittyy hyvässä yhteistyössä yli sektorirajojenhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/sairaalavapaaehtoistoiminta-kehittyy-eteenpäin-hyvässä-yhteistyössä-yli-sektorirajojenVapaaehtoistoiminta sairaalassa kehittyy hyvässä yhteistyössä yli sektorirajojen18.9.2017 8.45.00Kansallinen kehittämistyöryhmä edistää sairaalassa tapahtuvaa vapaaehtoistoimintaa ja sen vaikutusten tunnettuutta ja määrää sekä edistää valtakunnallista yhteistyötä toimijoiden kesken.