Ajankohtaista

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Vertaistaloon liittyviä ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia.

 

 

Etävertaistuki tavoittaa myös kaukana asuvat muistisairaat ja läheisethttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/etävertaistuki-tavoittaa-myös-kaukana-asuvat-muistisairaat-ja-läheisetEtävertaistuki tavoittaa myös kaukana asuvat muistisairaat ja läheiset21.9.2020 3.00.00Etätukea muistisairauteen sairastuneille ja läheisille kehitetään hankkeissa Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Toimintamuotona siellä on etävertaisryhmät.
Vertaistukihenkilö tukee läsnäolollaanhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistukihenkilö-tukee-läsnäolollaanVertaistukihenkilö tukee läsnäolollaan14.9.2020 7.00.00Pohjois-Savon Syöpäyhdistys kouluttaa vertaistukihenkilöitä syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen.
Vertaistukea keliakiaan ja gluteenittomaan arkeenhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistukea-keliakiaan-ja-gluteenittomaan-arkeenVertaistukea keliakiaan ja gluteenittomaan arkeen4.9.2020 5.00.00Keliakia on elinikäinen sairaus, jossa gluteenitonta ruokavaliota joudutaan noudattamaan tarkasti vuoden jokaisena päivänä.
Vertaistukea näkövammaisille perinteisesti puhelimitse ja ryhmissähttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistukea-näkövammaisille-perinteisesti-puhelimitse-ja-ryhmissäVertaistukea näkövammaisille perinteisesti puhelimitse ja ryhmissä31.8.2020 9.00.00Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry (HUN) on toiminta-alueellaan Uudellamaalla tärkeä vertaistuen kanava näkövammaisille ihmisille.
Omien voimavarojen tunnistaminen auttaa vertaistukijaa jaksamaanhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/omien-voimavarojen-tunnistaminen-auttaa-vertaistukijaa-jaksamaanOmien voimavarojen tunnistaminen auttaa vertaistukijaa jaksamaan12.5.2020 21.00.00Vertaistukijana toimiminen on jo itsessään palkitsevaa ja antaa mielihyvää. Vertaistukijan on kuitenkin erityisen tärkeää huolehtia myös itsestään, jotta hän jaksaa tarjota tukea muille.
Seinäjoen OLKAn kuulumiset koronatilanteessahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/seinäjoen-olkan-kuulumiset-koronatilanteessaSeinäjoen OLKAn kuulumiset koronatilanteessa20.4.2020 21.00.00Koronavirusepidemian jyllätessä niin Suomessa kuin koko maailmalla elämme erikoista ja rajoitettua aikaa.
Videotapaamisissa saa vertaistukea poikkeusoloissakinhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/videotapaamisissa-saa-vertaistukea-poikkeusoloissakinVideotapaamisissa saa vertaistukea poikkeusoloissakin13.4.2020 21.00.00Monien tahattomasti lapsettomien lapsettomuushoidot jäivät tauolle koronaepidemian vuoksi. Simpukka ry:n kautta vertaistukea saa poikkeusoloissakin videotapaamisissa.
Kohtaaminen poikkeuksellisina aikoinahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/kohtaaminen-poikkeuksellisina-aikoinaKohtaaminen poikkeuksellisina aikoina24.3.2020 20.00.00Koronavirusepidemiasta johtuen monet yhdistykset ovat joutuneet tauottamaan kasvokkain tapahtuvaa toimintaansa.
Haastattelussa vertaistukihenkilö Markku Hackmanhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/haastattelussa-vertaistukihenkilö-markku-hackmanHaastattelussa vertaistukihenkilö Markku Hackman12.2.2020 8.05.00Markku Hackman toimii jo kuudetta vuotta Lappeenrannan Sydänyhdistyksen vertaistukihenkilönä.
Vertaistalon vuosi lukuina – kiitos vuodesta 2019https://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistalon-vuosi-lukuina-–-kiitos-vuodesta-2019Vertaistalon vuosi lukuina – kiitos vuodesta 201913.12.2019 7.35.00Kuluneena vuonna Vertaistalossa on riittänyt liikennettä. Muun muassa Etsi vertaistukea -hakukoneeseen on ilmoitettu ahkerasti yhdistysten tietoja.

Päivitetty  29.4.2020

Vertaistalo; vapaaehtoistoiminta; vapaaehtoinen; järjestöt; potilasjärjestöt; potilasyhdistys; merkitys (ominaisuudet); auttaminen; ilo; potilasyhdistykset; toivo; tuki; sopeutuminen; kohtaaminen; vertainen; palvelut; terveyskylä; vertaistuki