Ajankohtaista

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Vertaistaloon liittyviä ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia.

 

 

IBD on enemmän kuin suoliston sairaushttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/ibd-on-muutakin-kuin-suoliston-sairausIBD on enemmän kuin suoliston sairaus1.12.2023 5.00.00Suolistosairaudet voivat tuoda paljon haasteita eri elämäntilanteisiin. IBD ja muut suolistosairaudet ry:stä saa tukea selviytymiseen sairauden kanssa. IBD-viikolla 1.-7.12.2023 lisätään tietoisuutta suolistosairauksista.
Vertaistukea ja voimavaroja hiv-tartunnan saaneillehttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistukea-ja-voimavaroja-hiv-tartunnan-saaneilleVertaistukea ja voimavaroja hiv-tartunnan saaneille29.11.2023 5.00.00Tehokkaan lääkityksen ansiosta hiv-tartunnan saanut voi elää normaalia elämää, mutta silti hiv-tartunta saattaa pelottaa ja herättää monia kysymyksiä. Positiiviset ry tarjoaa tukea kaikille, joita hiv koskettaa.
Vertaistuki auttoi, kun lapsenlapsi sai harvinaisen oireyhtymän diagnoosinhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistuki-auttoi-kun-lapsenlapsi-sai-harvinaisen-oireyhtymän-diagnoosinVertaistuki auttoi, kun lapsenlapsi sai harvinaisen oireyhtymän diagnoosin22.11.2023 10.00.00Turun Kirjastosilta oli valaistu punaiseksi tuodakseen näkyvyyttä harvinaisille 22q11-oireyhtymille. ”Miksi näistä pitää tiedottaa, kun jo pelkkä tieto harvinaissairauksista ahdistaa?” ajatteli silloin pienen vauvan isoäiti Saara Suvitie.
Vertaistuella on suuri vaikutus kuulovammaisten lasten ja perheiden hyvinvointiinhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistuella-on-suuri-vaikutus-kuulovammaisten-lasten-ja-perheiden-hyvinvointiinVertaistuella on suuri vaikutus kuulovammaisten lasten ja perheiden hyvinvointiin9.11.2023 5.00.00Suomeen syntyy vuosittain noin 60 kuulovammaista lasta. Lapsen kuulovammadiagnoosi herättää perheissä monenlaisia tunteita sekä paljon kysymyksiä. Vertaistuesta on silloin apua.
Äimä ry auttaa äitejä vauva-ajan masennuksessahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/äimä-ry-auttaa-äitejä-vauva-ajan-masennuksessaÄimä ry auttaa äitejä vauva-ajan masennuksessa24.10.2023 12.30.00Synnytyksen jälkeinen masennus koskettaa vähintään 10 prosenttia synnyttäneistä naisista. Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry tarjoaa tietoa ja vertaistukea masennusta kokeville ja vauva-ajan psykoosin läpikäyneille äideille.
Käpy Lapsikuolemaperheet ry tarjoaa vertaistukea suruunhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/käpy-lapsikuolemaperheet-ry-tarjoaa-vertaistukea-suruunKäpy Lapsikuolemaperheet ry tarjoaa vertaistukea suruun22.9.2023 4.00.00Käpy Lapsikuolemaperheet ry on valtakunnallinen vertaistukiyhdistys, jonka tarkoituksena on tukea lapsen kuoleman kokeneita perheitä. Vertaistukea on tarjolla useassa muodossa.
Tukea raudanpuutteesta kärsivillehttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/tukea-raudanpuutteesta-kärsivilleTukea raudanpuutteesta kärsiville14.9.2023 10.30.00Raudanpuute on maailman yleisin ravintoainepuutos, joka vaikuttaa kokonaisvaltaisesti terveyden ylläpitämiseen. Raudanpuutteen oireita voivat olla muun muassa uupumus, hengenahdistus, sydämen rytmihäiriöt ja anemia. Raudanpuute ry jakaa tietoa raudanpuutteesta ja järjestää vertaistoimintaa.
Kansainvälistä kipukuukautta vietetään syyskuussahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/kansainvälistä-kipukuukautta-vietetään-syyskuussaKansainvälistä kipukuukautta vietetään syyskuussa1.9.2023 9.00.00Pitkittynyt kipu on osa joka viidennen suomalaisen aikuisen elämää, ja päivittäistä kipua kokee joka seitsemäs. Kipukuukauden aikana Suomen Kipu ry järjestää useita tapahtumia verkossa ja paikallisesti.
Kaksoisaistivamma - kun on vaikea kuulla ja nähdähttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/kaksoisaistivamma-kun-on-vaikea-kuulla-ja-nähdäKaksoisaistivamma - kun on vaikea kuulla ja nähdä28.6.2023 9.30.00Kaksoisaistivamma aiheuttaa haasteita tiedonsaantiin, vuorovaikutukseen ja liikkumiseen. Suomen Kuurosokeat ry on valtakunnallinen yhdistys, jonka tavoitteena on kuurosokeiden ja kuulonäkövammaisten omaehtoinen ja itsenäinen elämä.
Koronasta kuntoon - vertaistukea pitkäkestoisesta koronataudista toipuville aikuisillehttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/koronasta-kuntoon-vertaistukea-pitkäkestoisesta-koronataudista-toipuville-aikuisilleKoronasta kuntoon - vertaistukea pitkäkestoisesta koronataudista toipuville aikuisille12.4.2023 4.00.00Koronasta kuntoon -hanke tarjoaa tietoa ja tukea fyysisen toimintakyvyn sekä mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen pitkäkestoisesta COVID-19:stä toipuville.

Vertaistalo; vapaaehtoistoiminta; vapaaehtoinen; järjestöt; potilasjärjestöt; potilasyhdistys; merkitys (ominaisuudet); auttaminen; ilo; potilasyhdistykset; toivo; tuki; sopeutuminen; kohtaaminen; vertainen; palvelut; terveyskylä; vertaistuki