Ajankohtaista

​​​​​​​​​​​​​Vertaistaloon liittyviä ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia.

 

 

Vertaistukijalla on oikea sydämen asennehttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista-sivusto/Sivut/Vertaistukijalla-on-oikea-sydämen-asenne.aspxVertaistukijalla on oikea sydämen asenne8.11.2018 22.00.00Toivo-valmennuksessa halutaan hyvää vertaistukijalle itselleen. Valmennus muistuttaa, että toisille tärkeän ihmisen on pidettävä hyvää huolta jaksamisestaan ja hänen tulee ymmärtää monia asioita omasta sairastumisestaan.
Vertaistukea vilkkaaseen avohoitotaloon OYS:ssahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistukea-vilkkaaseen-avohoitotaloon-oys-ssa1Vertaistukea vilkkaaseen avohoitotaloon OYS:ssa22.10.2018 7.50.00Järjestöpiste Kaiku välittää vertaistuki- ja järjestötietoa Oulun yliopistollisessa. Keväällä Kaiku muutti OYS:n avohoitotaloon.
Sairaalavapaaehtois- toiminnalle halutaan luoda edellytykset levitä ympäri Suomenhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/sairaalavapaaehtoistoiminnalle-halutaan-luoda-edellytykset-levitä-ympäri-suomenSairaalavapaaehtois- toiminnalle halutaan luoda edellytykset levitä ympäri Suomen13.2.2018 15.10.00Kuinka kehittää vapaaehtoisten ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteistoimintaa potilaiden hyväksi? Millaista vapaaehtoistoimintaa potilasjärjestöt ja muut toimijat voivat tarjota?
Matalan kynnyksen tukea tupakoinnin lopettamiseenhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/matalan-kynnyksen-tukea-tupakoinnin-lopettamiseenMatalan kynnyksen tukea tupakoinnin lopettamiseen1.2.2018 9.00.00Keuhkoterveysjärjestö Filha ry on etsinyt ja kouluttanut vertaisohjaajia tupakoinnin lopettamisen tueksi.
Tukipuhelin auttaa muistisairaiden omaisiahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/tukipuhelin-auttaa-muistisairaiden-omaisiaTukipuhelin auttaa muistisairaiden omaisia23.1.2018 10.15.00Helena tietää, millaista muistisairaan läheisen arki on, sillä hän hoiti sairasta äitiään 15 vuotta. Nyt hän kuuntelee omaishoitajia Muistiliiton Vertaislinja-tukipuhelimessa.
Kuuntelemiseen keskittyvä kohtaaminen on vertaistuen ydintähttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/kuuntelemiseen-keskittyvä-kohtaaminen-on-vertaistuen-ydintäKuuntelemiseen keskittyvä kohtaaminen on vertaistuen ydintä18.1.2018 13.40.00TOIVO-valmennuksissa keskustellaan vertaisuudesta, vertaistuen antamasta ilosta ja toivosta sekä rauhasta oman itsensä kanssa.
Vertaistaloa rakennetaan järjestöyhteistyössähttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistaloa-rakennetaan-yhteistyössä-yhdistysten-kanssaVertaistaloa rakennetaan järjestöyhteistyössä9.1.2018 8.30.00Vertaistuen tarjoaminen osana sairaalan palveluita tuo tukiverkon potilaalle jo hoitopolun alkumetreillä. Talo auttaa löytämään sekä varsinaista vertaistukea että luotettavaa tietoa.
Vertaistukija Juhon tarinahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistukija-juhon-tarinaVertaistukija Juhon tarina7.12.2017 14.00.00Olen pohjoisesta kotoisin ja sairastanut munuaistautia noin 26 vuotta. Tänä aikana olen ehtinyt kokemaan vertaistuen merkityksen saajana ja antajana.
Vertaistukea läheisillehttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistukea-läheisilleVertaistukea läheisille22.11.2017 10.45.00Vertaistuki tarjoaa mahdollisuuksia myös läheisille jakaa kokemuksia toisen saman kokeneen kanssa.
Mikä motivoi minua toimimaan vertaisena?https://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/mikä-motivoi-minua-toimimaan-vertaisenaMikä motivoi minua toimimaan vertaisena?15.11.2017 13.15.00Vertaistukea voi antaa ja saada puhumisen lisäksi myös kertomalla tarinansa kirjallisesti. Vertaistalossa jaetaan kokemuksia vertaistuesta ja vertaistukemisesta muiden talon vierailijoiden kanssa.