Ajankohtaista

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Vertaistaloon liittyviä ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia.

 

 

Perheenjäsenen allergia koskettaa usein koko perhettähttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/perheenjäsenen-allergia-koskettaa-usein-koko-perhettäPerheenjäsenen allergia koskettaa usein koko perhettä10.4.2024 11.00.00Allergiat ovat yleisiä, ja niiden oireet voivat vaihdella aina lievistä jopa henkeä uhkaavaan reaktioon eli anafylaksiaan. Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys jakaa tietoa ja tarjoaa vertaistukea astmaatikoille, allergisille ja heidän perheilleen.
Pelottavan glaukooman kanssa voi elää normaalia elämäähttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/pelottavan-glaukooman-kanssa-voi-elää-normaalia-elämääPelottavan glaukooman kanssa voi elää normaalia elämää22.3.2024 7.00.00Vakava näköhermosairaus glaukooma lisääntyy, kun väestö ikääntyy. Potilaita on tällä hetkellä arviolta jo 200 000, mutta puolet heistä ei tiedä sairaudestaan, koska salakavala glaukooma on usein oireeton.
Änkytyksen varjosta aurinkoonhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/änkytyksen-varjosta-aurinkoonÄnkytyksen varjosta aurinkoon8.3.2024 6.00.00Änkytys ja sen pelko estivät Laura Raerinnettä olemasta oma itsensä, kunnes hän tapasi muita änkyttäviä ihmisiä ja huomasi, että ei änkytys määritä heitä eikä häntä.
HPV-rokote ehkäisee tehokkaasti kohdunkaulan syöpäähttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/hpv-rokote-ehkäisee-tehokkaasti-kohdunkaulan-syöpääHPV-rokote ehkäisee tehokkaasti kohdunkaulan syöpää1.3.2024 5.00.00Maaliskuun 4. päivänä vietetään kansainvälistä HPV-päivää. Tietoisuuspäivän ympärillä Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat ry jakaa tietoa kohdunkaulan syövän seulonnasta sekä ehkäisystä HPV-rokotteen avulla.
Perinnöllinen HHT/Oslerin tauti aiheuttaa hankalia nenäverenvuotoja - vertaistuesta saa toivoa elämäänhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/perinnöllinen-hht-oslerin-tauti-aiheuttaa-hankalia-nenäverenvuotoja-vertaistuesta-saa-toivoa-elämäänPerinnöllinen HHT/Oslerin tauti aiheuttaa hankalia nenäverenvuotoja - vertaistuesta saa toivoa elämään31.1.2024 5.00.00HHT/Oslerin taudin oireena oleva runsas nenäverenvuoto voi rajoittaa normaalia elämää ja heikentää elämänlaatua, mutta taudin kanssa ei tarvitse jäädä yksin.
IBD on enemmän kuin suoliston sairaushttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/ibd-on-muutakin-kuin-suoliston-sairausIBD on enemmän kuin suoliston sairaus1.12.2023 5.00.00Suolistosairaudet voivat tuoda paljon haasteita eri elämäntilanteisiin. IBD ja muut suolistosairaudet ry:stä saa tukea selviytymiseen sairauden kanssa. IBD-viikolla 1.-7.12.2023 lisätään tietoisuutta suolistosairauksista.
Vertaistukea ja voimavaroja hiv-tartunnan saaneillehttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistukea-ja-voimavaroja-hiv-tartunnan-saaneilleVertaistukea ja voimavaroja hiv-tartunnan saaneille29.11.2023 5.00.00Tehokkaan lääkityksen ansiosta hiv-tartunnan saanut voi elää normaalia elämää, mutta silti hiv-tartunta saattaa pelottaa ja herättää monia kysymyksiä. Positiiviset ry tarjoaa tukea kaikille, joita hiv koskettaa.
Vertaistuki auttoi, kun lapsenlapsi sai harvinaisen oireyhtymän diagnoosinhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistuki-auttoi-kun-lapsenlapsi-sai-harvinaisen-oireyhtymän-diagnoosinVertaistuki auttoi, kun lapsenlapsi sai harvinaisen oireyhtymän diagnoosin22.11.2023 10.00.00Turun Kirjastosilta oli valaistu punaiseksi tuodakseen näkyvyyttä harvinaisille 22q11-oireyhtymille. ”Miksi näistä pitää tiedottaa, kun jo pelkkä tieto harvinaissairauksista ahdistaa?” ajatteli silloin pienen vauvan isoäiti Saara Suvitie.
Vertaistuella on suuri vaikutus kuulovammaisten lasten ja perheiden hyvinvointiinhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistuella-on-suuri-vaikutus-kuulovammaisten-lasten-ja-perheiden-hyvinvointiinVertaistuella on suuri vaikutus kuulovammaisten lasten ja perheiden hyvinvointiin9.11.2023 5.00.00Suomeen syntyy vuosittain noin 60 kuulovammaista lasta. Lapsen kuulovammadiagnoosi herättää perheissä monenlaisia tunteita sekä paljon kysymyksiä. Vertaistuesta on silloin apua.
Äimä ry auttaa äitejä vauva-ajan masennuksessahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/äimä-ry-auttaa-äitejä-vauva-ajan-masennuksessaÄimä ry auttaa äitejä vauva-ajan masennuksessa24.10.2023 12.30.00Synnytyksen jälkeinen masennus koskettaa vähintään 10 prosenttia synnyttäneistä naisista. Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry tarjoaa tietoa ja vertaistukea masennusta kokeville ja vauva-ajan psykoosin läpikäyneille äideille.

Vertaistalo; vapaaehtoistoiminta; vapaaehtoinen; järjestöt; potilasjärjestöt; potilasyhdistys; merkitys (ominaisuudet); auttaminen; ilo; potilasyhdistykset; toivo; tuki; sopeutuminen; kohtaaminen; vertainen; palvelut; terveyskylä; vertaistuki