Ajankohtaista

​Vertaistaloon liittyviä ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia.

 

 

Sairaalavapaaehtoistoiminnalle halutaan luoda edellytykset levitä ympäri Suomenhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/sairaalavapaaehtoistoiminnalle-halutaan-luoda-edellytykset-levitä-ympäri-suomenSairaalavapaaehtoistoiminnalle halutaan luoda edellytykset levitä ympäri Suomen2018-02-13T15:10:00ZKuinka kehittää vapaaehtoisten ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteistoimintaa potilaiden hyväksi? Millaista vapaaehtoistoimintaa potilasjärjestöt ja muut toimijat voivat tarjota?
Matalan kynnyksen tukea tupakoinnin lopettamiseenhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/matalan-kynnyksen-tukea-tupakoinnin-lopettamiseenMatalan kynnyksen tukea tupakoinnin lopettamiseen2018-02-01T09:00:00ZKeuhkoterveysjärjestö Filha ry on etsinyt ja kouluttanut vertaisohjaajia tupakoinnin lopettamisen tueksi.
Tukipuhelin auttaa muistisairaiden omaisiahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/tukipuhelin-auttaa-muistisairaiden-omaisiaTukipuhelin auttaa muistisairaiden omaisia2018-01-23T10:15:00ZHelena tietää, millaista muistisairaan läheisen arki on, sillä hän hoiti sairasta äitiään 15 vuotta. Nyt hän kuuntelee omaishoitajia Muistiliiton Vertaislinja-tukipuhelimessa.
Kuuntelemiseen keskittyvä kohtaaminen on vertaistuen ydintähttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/kuuntelemiseen-keskittyvä-kohtaaminen-on-vertaistuen-ydintäKuuntelemiseen keskittyvä kohtaaminen on vertaistuen ydintä2018-01-18T13:40:00ZTOIVO-valmennuksissa keskustellaan vertaisuudesta, vertaistuen antamasta ilosta ja toivosta sekä rauhasta oman itsensä kanssa.
Vertaistaloa rakennetaan järjestöyhteistyössähttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistaloa-rakennetaan-yhteistyössä-yhdistysten-kanssaVertaistaloa rakennetaan järjestöyhteistyössä2018-01-09T08:30:00ZVertaistuen tarjoaminen osana sairaalan palveluita tuo tukiverkon potilaalle jo hoitopolun alkumetreillä. Talo auttaa löytämään sekä varsinaista vertaistukea että luotettavaa tietoa.
Vertaistukija Juhon tarinahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistukija-juhon-tarinaVertaistukija Juhon tarina2017-12-07T14:00:00ZOlen pohjoisesta kotoisin ja sairastanut munuaistautia noin 26 vuotta. Tänä aikana olen ehtinyt kokemaan vertaistuen merkityksen saajana ja antajana.
Vertaistukea läheisillehttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistukea-läheisilleVertaistukea läheisille2017-11-22T10:45:00ZVertaistuki tarjoaa mahdollisuuksia myös läheisille jakaa kokemuksia toisen saman kokeneen kanssa.
Mikä motivoi minua toimimaan vertaisena?https://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/mikä-motivoi-minua-toimimaan-vertaisenaMikä motivoi minua toimimaan vertaisena?2017-11-15T13:15:00ZVertaistukea voi antaa ja saada puhumisen lisäksi myös kertomalla tarinansa kirjallisesti. Vertaistalossa jaetaan kokemuksia vertaistuesta ja vertaistukemisesta muiden talon vierailijoiden kanssa.
Milloin vertaistukea voi suositella?https://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/milloin-vertaistukea-voi-suositellaMilloin vertaistukea voi suositella?2017-10-12T12:00:00ZVertaistukea voi suositella lähes aina. Arviota ei pidä tehdä potilaan tai läheisen puolesta, vaan heidän on itse päätettävä, milloin aika on oikea.
Vapaaehtoistoiminta sairaalassa kehittyy hyvässä yhteistyössä yli sektorirajojenhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/sairaalavapaaehtoistoiminta-kehittyy-eteenpäin-hyvässä-yhteistyössä-yli-sektorirajojenVapaaehtoistoiminta sairaalassa kehittyy hyvässä yhteistyössä yli sektorirajojen2017-09-18T08:45:00ZKansallinen kehittämistyöryhmä edistää sairaalassa tapahtuvaa vapaaehtoistoimintaa ja sen vaikutusten tunnettuutta ja määrää sekä edistää valtakunnallista yhteistyötä toimijoiden kesken.