Apotekstjänster

Apotekspersonalen ger dig sakkunniga råd vid valet av lämpliga egenvårdsprodukter och receptfria läkemedel. Personalen ger också anvisningar för säker användning av läkemedel som en läkare ordinerat.

Apotekssökning

I apoteksöktjänsten som produceras av apotekarförbundet kan du söka det apotek som ligger närmast dig eller som betjänar dig bäst. Sökningen görs utifrån namn, adress, stad eller postnummer. I tjänsten finns även webbapotek som är verksamma i Finland.

För att söka ett lämpligt apotek anger du apotekets namn, adress, stad eller postnummer i sökrutan nedan. Alternativt kan du kryssa i punkten "här i närheten", varefter tjänsten utnyttjar platsinformationen på din mobilapparat och söker efter apoteket närmast dig.

Sök efter ett apotek

Försöka lokalisera ett apotek eller webbapotek till exempel efter namn, adress, stad eller kommunen.

Universitetens apotek

Yliopiston Apteekki

Yliopiston Apteekki har 17 verksamhetsställen och ett omfattande rikstäckande webbapotek. Dessutom betjänar Yliopiston Apteekki sina kunder dygnet runt med hjälp av en telefon- och chattjänst.

Itä-Suomen yliopiston apteekki

Itä-Suomen yliopiston apteekki betjänar sina kunder i stor omfattning. Med omfattande öppettider (alla dagar kl. 8–22) och ett brett utbud av produkter och tjänster, strävar apoteket efter att säkerställa att även de som bor på landsbygden får mångsidiga apotekstjänster. Avkastningen från Itä-Suomen yliopiston apteekki används i sin helhet för utbildning och forskning.

medicin; receptfritt; egenvårdsprodukt; farmaceut; apotek; säkerhet

Kyllä

Uppdaterad  7.6.2022