Siirry sivun sisältöön

Viikko 4. Suunnittelu tukee tavoitteiden toteutumista

Muutosten tekeminen on helpompaa etukäteissuunnittelun avulla.

Kun tavoitteena on muutos, vaatii se tietoista toimintaa, ja etukäteissuunnittelu saattaa pelastaa haastavassa tilanteessa. Alussa suunnittelun eteen nähty vaiva muuttuu jossain kohtaa rutiineiksi ja vaatii myöhemmin paljon vähemmän vaivaa ja aikaa. Monet kertovat etukäteissuunnittelun helpottavan rutiinien muodostumista ja siten myös vapauttavan voimavaroja muulle arjen tekemiselle.

Harjoitus

Laadi itsellesi viikkosuunnitelma niin, että se palvelee konkreettista muutostavoitettasi. Voit suunnitella esimerkiksi ruokaostokset, ruokailujen ajankohdat ja sisällöt, liikuntahetket, palautumisen tuokiot, unen tukemisen. Huomioi suunnitelmassa viikolla 3 asettamasi konkreettinen tavoite.

Pyri siihen, että suunnitelma on toteuttamiskelpoinen ja realistinen sekä huomioi arjen muuttuvat tilanteet. Voit merkitä siihen kaikki viikon aikana huomioitavat asiat oman konkreettisen välitavoitteesi osalta.

Palaa suunnitelman tekemiseen tulevillakin viikoilla. Valitse uusi aihe vasta sitten, kun entinen alkaa sujua rutiinilla.