Siirry sivun sisältöön

Kuntoutumistalon tarina

Haluatko tietää mistä Kuntoutumistalo sai alkunsa? Entä miten sen rakentaminen on edennyt? Lue tarina Kuntoutumistalon rakentamisen eri vaiheista.

Oikeassa paikassa oikeaan aikaan

Kuntoutumistalon tarina alkaa keväästä 2015, kun ylihoitaja Leena Pohjola päätti osallistua kokoukseen, jonka aihetta ei varsinaisesti tiennyt. Kokouksessa käsiteltiin Terveyskylää ja mietittiin olisiko sinne mahdollista kehittää reumasairauksiin liittyviä digitaalisia palveluita.

Ideasta innostuneena Leena ehdotti myös "Kuntotalon" rakentamista kuntoutumiseen liittyvien digitaalisten palveluiden kehittämiseksi. Siitä alkoikin rakennusurakka, joka johti Kuntoutumistalon pystyttämiseen projektipäällikkönä Kuntoutuksen linjajohtaja Harri Hämäläinen.

Ensimmäiset sisällöt Kuntoutumistalossa saatiin julkaisuun syksyllä 2016.

Kansallisilla talkoilla sisustusta

Hankkeen laajetessa kansalliseksi myös Kuntoutumistalo laajeni ja keväällä 2017 mukaan rakennusporukkaan liittyivät kaikki yliopistosairaanhoitopiirit.

Kuntoutumistalon sisältöjen tuottaminen alkoi toden teolla, kun yli 20 työryhmää ideoi ja tuotti sisältöä eri asiakasryhmille. Vuoden aikana saatiinkin julkaistua 14 uutta kokonaisuutta sekä avattua Kuntoutumistalon ruotsinkielinen sivusto

Urakka jatkuu

Vuoden 2018 alussa Kuntoutumistalo alkoi vähitellen hahmottumaan kaikessa laajuudessaan. Sen on tarkoitus palvella kaikkia yliopistosairaaloiden asiakasryhmiä, joten työtä on paljon.

Uusia suunnitelmia kuntoutumista edistävien ja toimintakykyä tukevien digitaalisten palveluiden kehittämiseksi on tehty ja niitä viedään mahtavan porukan ja innostavien yhteistyökumppaneiden kanssa eteenpäin.


Kiitos Kuntoutumistalon rakentumisesta kuuluu kaikille mukana oleville ja erityisesti projektin "äidille" ja "isälle" Leenalle ja Harrille.


Päivitetty 5.2.2019