Seksi

Raskausaika vaikuttaa usein seksuaalisuuteen parisuhteessa ja sitä kautta parin seksielämään. Se voi vaikuttaa sekä naisen että miehen seksuaaliseen halukkuuteen. Alkuraskauteen saattaa liittyä pelkoa seksiin ja yhdyntään liittyen.

Raskauden ja synnytyksen aikainen seksuaalisuus

Raskausaika vaikuttaa usein seksuaalisuuteen parisuhteessa. Seksuaalisuus on erilaista raskauden eri vaiheissa. Muutokset kehossa ja hormonitoiminnassa vaikuttavat naisen seksuaaliseen halukkuuteen. Puolison raskaus voi vaikuttaa myös kumppanin halukkuuteen.

Alkuraskauteen voi liittyä pelkoa ja huolta seksiin ja erityisesti yhdyntään liittyen. Naisen keho muuttuu ja alkuraskauden haasteet, pahoinvointi ja väsymys voivat vaikuttaa seksuaaliseen halukkuuteen.

Raskauden edetessä naisen seksuaalinen halukkuus voi lisääntyä. Puoliso puolestaan joutuu sopeutumaan naisen muuttuneeseen kehoon ja seksuaalisuuteen. Raskauden loppuvaiheessa kasvanut kohtu saattaa aiheuttaa rajoituksia. Tämä vaihe vaatii pareilta luovuutta sopivien yhdyntäasentojen löytämiseen.

Synnytys lähentää paria ja voi naiselle olla seksuaalisuutta vahvistava kokemus. Synnytyksessä on läsnä samoja hormoneja kuin rakastellessa. Esimerkiksi oksitosiini, rakkaushormoni, vie synnytystä eteenpäin.

Yhdyntäasentoja raskauden aikana

 

Kyllä

Päivitetty  15.10.2019