Liikunta lihasreuman itsehoidossa

Lihasreumassa arjen toiminnot, kuten pukeutuminen, voivat olla kipujen ja jäykkyyden takia vaikeaa. Säännöllinen liikunta ja harjoittelu helpottavat arjessa toimimista.

Tästä oppaasta saat apua itsenäiseen harjoitteluun ja arjesta selviytymiseen lihasreumaan eli polymyalgia rheumaticaan liittyen.

Huomioithan, että tämä opas on yleisopas lihasreuman omahoidon tueksi. Noudata aina ensisijaisesti saamiasi yksilöllisiä ohjeita tai kysy neuvoa terveydenhuollon ammattilaiselta, mitkä ohjeet soveltuvat juuri sinulle.

Liikunnan ja levon sopiva yhdistelmä on tärkeää lihasreuman hoidossa. Säännöllinen, oikein annosteltu ja sopiva liikunta

  • helpottaa lihasreuman oireita
  • auttaa ylläpitämään hyvää yleiskuntoa
  • auttaa toimintakyvyn palautumisessa
  • lisää lihasvoimia ja liikkuvuutta.

Sopivia liikuntamuotoja voivat olla esimerkiksi kävely, kuntopyöräily ja vesiliikunta. Valitse kuitenkin itsellesi mieluinen liikuntamuoto.

Voit lukea lisää tietoa liikunnasta, liikuntamuodoista ja lihasreumasta alla olevien linkkien kautta.

Tämä kokonaisuus on tehty Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijoiden opinnäytetyöyhteistyönä. Opinnäytetyö löytyy kokonaisuudessaan Theseus-palvelusta.

harjoittelu; palautuminen; tasapaino; kaatumisen ehkäisy; kestävyysharjoittelu; liikunta; lihasvoima; osteoporoosi; kunto; liikkuvuus; luukato; polymyalgia rheumatica; lepo; liikkuminen; lihasreuma; kuntoutus; kuntoutuminen

Kyllä

Päivitetty  7.6.2022