Ajankohtainen

Vaikuta harvinaisena -koulutuskiertue

Julkaistu 10.1.2020 0.00

Asiakasosallisuus tuo kokemustiedon ammatillisen ja tieteellisen tiedon rinnalle palvelujen suunnitteluun ja kehittämiseen. Pystyäksemme vaikuttamaan ja hyödyntämään palveluja, tarvitsemme niistä tietoa.

​​​​Tieto olemassa olevista palveluista ja vaikuttamiskeinoista on pohjana sille, että voimme hyödyntää niitä ja osallistua niiden kehittämiseen. Harvinaissairaiden ja heidän läheisten osallistuminen palvelujen suunnitteluun ja kehittämiseen auttaa tekemään niistä vaikuttavampia ja tasaveroisempia. ​

Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö järjestää tänä vuonna kaikilla yliopistosairaalapaikkakunnilla koulutuskiertueen, joka keskittyy asiakasosallisuuteen.

Maksuttomat tilaisuudet on tarkoitettu kaikille harvinaissairaille ja heidän läheisilleen. Alkuvuonna järjestetään tilaisuudet Helsingissä ja Oulussa. Syksyllä järjestetään Tampereen, Turun ja Kuopion tilaisuudet.

Ohjelmassa ajankohtaista ja asiakasosallisuutta

Kiertueella käsitellään osallisuutta ja ajankohtaisia harvinaisasioita. Päivän aikana kuullaan, miten ja millaisin keinoin palveluihin voi vaikuttaa. Puhujina on muun muassa harvinaissairauksien yksikön lääkäri ja sairaanhoitaja, asiantuntijoita sekä kokemustoimijoita. Kiertue toteutetaan vuorovaikutteisesti eli yleisö pääsee osallistumaan päivän kulkuun. 

Ilmoittaudu mukaan oman s​airaanhoitopiirisi tilaisuuteen​​​​​!

Koulutustilaisuuksien tavoitteena on lisätä harvinaissairaiden valmiuksia vaikuttaa omiin palveluihinsa ja hoitoonsa sekä parantaa mahdollisuuksia toimia erilaisissa käyttäjänäkökulmaa hyödyntävissä kehittämistyöryhmissä. 

Tilaisuudet ovat myös oivallinen paikka verkostoitua ja jakaa kokemuksia!  

Lisätietoa Helsingin tilaisuudesta Tanja Lehtimäeltä 040 7281737 tai tanja.lehtimaki@invalidiliitto.fi.

Lisätietoa Oulun tilaisuudesta Jenni Kuuselalta 0447650410 tai jenni.kuusela@invalidiliitto.fi