Terveyden kannalta suositeltava määrä kasviksia on vähintään 500 grammaa eli noin 5−6 kourallista päivässä. Kasviksia kannattaa käyttää monipuolisesti sellaisenaan, salaateissa ja muihin ruokiin lisättynä.
Luo kasviksista ruokavalion perusta
Kokeile erilaisia salaattireseptejä. Öljypohjaiset salaatinkastikkeet sopivat painonhallitsijalle.
Valmista lämpimiä kasviksia keittämällä, höyryttämällä, grillaamalla tai mikrossa.
Lisää kasviksia wokki- ja laatikkoruokiin, patoihin, keittoihin ja pyöryköihin.
Hyödynnä satokauden kasviksia ja kokeile rohkeasti uusia makuja!
Kasviksia voi halutessaan syödä pastan, riisin ja perunan tilalla. Tästä huolimatta kannattaa muistaa myös täysjyväviljat riittävän kuidun, vitamiinien ja kivennäisaineiden saannin turvaamiseksi.