Siirry sivun sisältöön

Kuntoutus osana nuoren hoitoa

Osalla nuorista on säännöllistä terapiaa, esimerkiksi fysioterapiaa, puheterapiaa, toimintaterapiaa, neuropsykologista kuntoutusta tai psykoterapiaa.

Terapeuttien tehtävänä on ohjata erilaisia harjoituksia, joiden tavoitteena on helpottaa sinulle vaikeita asioita. Kuntoutus on kaikkein tehokkainta, kun arjessa teet sinulle suunniteltuja harjoituksia säännöllisesti.

Aina kuntoutuksessa käyminen ei huvita. Tuolloin sinun olisi hyvä keskustella rehellisesti asiasta oman terapeuttisi kanssa, jolloin voidaan miettiä uusia tapoja saada terapia mielekkääksi. Joskus yhdessä terapeuttisi ja lääkärisi kanssa voidaan miettiä uusia terapia menetelmiä tai tauon pitämistä.

Tiedäthän, että sairautesi vuoksi sinulla on mahdollisuus saada erilaisia apuvälineitä tai muutostöitä avuksesi omaan kotiisi, kouluun ja työhön. Näiden tavoitteena on tukea sinun itsenäistä selviytymistäsi sekä osallistumista tavanomaisiin toimiin esim. ystävien kanssa.

Vaikeavammaisella on myös mahdollista saada henkilökohtainen avustaja kotiin, kouluun tai vapaa-aikaan. Voit hakea tuettua asumista, jos oma terveydentila vaikuttaa itsenäiseen asumiseen.

Päivitetty 18.10.2022