Kosten för en person med graviditetsdiabetes innehåller rikligt med fiberrika spannmålsprodukter, grönsaker, frukt och bär samt en måttlig mängd fettsnåla mejeriprodukter, växtbaserade proteinkällor, fisk, kyckling, kött och vegetabiliska oljor som rapsolja. Fiberrika livsmedel innehåller många viktiga skyddande näringsämnen. Användningen av hårda fetter ska begränsas. Hårda fetter får man ofta som dolt fett i exempelvis feta mjölkprodukter (ost, mjölk, yoghurt, glass) , bakverk samt feta köttprodukter. Däremot är det viktigt att välja källor till mjukt fett, som växtbaserade margariner och oljor. Med tanke på behandlingen är det också väsentligt att tänka på portionsstorleken och se till att äta regelbundet.
Kvinnor med graviditetsdiabetes är benägna att få höga blodsockertoppar på morgonen och efter frukosten, vilket ibland kan göra det nödvändigt att äta en något mindre frukost eller dela upp måltiden i två delar. Blodsockret hålls på en bra nivå, när du äter regelbundet och mångsidigt 4–6 gånger om dagen och satsar på att få i dig mycket fibrer.