Siirry sivun sisältöön

Raskausdiabeetikon päivittäisen ruokailun pääperiaatteet

Tällä sivulla kerrotaan vinkkejä raskausdiabeetikon ruokailuun.

  • Syö päivittäin neljä pääateriaa ja 1–2 väliateriaa.

  • Syö säännöllisesti, sillä se tukee syömisen säätelyä ja helpottaa sopivien annoskokojen toteutumista.

  • Kokoa ateriat monipuolisesti lautasmallin mukaisesti

    • ½ monipuolisesti kasviksia, hedelmiä, marjoja

    • ¼ kasvikunnan proteiininlähteitä (papuja, linssejä, tofua, nyhtökauraa..), kalaa, maitovalmisteita, kanaa, kananmunaa, lihaa

    • ¼ riisiä, pastaa, perunaa, leipää

    • pehmeän rasva lähde, kuten öljy salaatilla, kasvirasvalevite leivällä, pähkinöitä salaatissa

  • Suosi täysjyväviljaa sekä muita kuitupitoisia tuotteita (esimerkiksi riisi, pasta, leivät, myslit, leseet, rouheet)

  • Pyri syömään herkut jälkiruokina. Huolehdi riittävästä arkisyömisestä tukeaksesi herkkujen pysymistä mielihyvän lähteenä nälkään syömisen sijaan.

Päivitetty 29.10.2020