Tietoa Vertaistalosta

Vertaistalo on osa Terveyskylää, jota rakennetaan Suomen yliopistosairaaloiden yhteistyönä tiivisti yhdessä ammattilaisten, potilasjärjestöjen, potilaiden ja heidän omaisten kanssa.

​​   

Mikä on Vertaistalo?

Vertaistalo on verkkopalvelu, joka auttaa löytämään vertaistukea ja luotettavaa tietoa vertaistuesta. Vertaistalo keskittyy erikoissairaanhoidon potilaiden ja heidän läheistensä vertaistukeen. Vertaistukea järjestetään sairauden lisäksi monen eri elämän kriisitilanteen sekä teeman ympärillä.

Tietoa ja vertaiskokemuksia

Vertaistalossa kerrotaan mitä on vertaistuki, sen eri muodoista ja siitä, mitä vertaistuesta saa. Palveluun kootaan myös vertaisvideoita ja kokemustarinoita niin vertaistukijoilta kuin vertaistukea saaneilta.

Vertaistalo kerää yhteen potilasjärjestöjen tarjoaman vertaistuen, jota voi etsiä Etsi vertaistukea -sivulta.

Yhdessä potilasyhdistysten kanssa

Verkkopalvelun sisällöntuottajana toimii Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) OLKA®, jota toteutetaan yhteistyössä järjestökumppani EJY ry:n kanssa . EJY:n OLKA-toimintaa ja Vertaistalon kehittämistä tukee sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

Vertaistalo on osa Terveyskylä.fi-verkkopalvelua, jota rakennetaan Suomen yliopistosairaaloiden yhteistyönä. Vertaistaloa rakennetaan tällä hetkellä HUS:n ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) yhteistyönä.

Lataa tä​stä A4-kokoinen Vertaistalon pdf-esite.

Osallistu!

Tule mukaan rakentamaan Vertaistaloa.

pic Yhdistys - ilmoita sivustolle vertaistuesta

Puuttuuko yhdistyksenne vertaistukitoiminta Etsi vertaistukea -sivulta? Ilmoita tiedot sivustolle sähköisellä lomakkeella.

pic Kerro oma tarinasi

Jos haluat jakaa oman vertaistarinasi ja ajattelet muiden hyötyvän kokemuksistasi, lähetä tarinasi meille. Lue lisää..

pic Anna palautetta

Vertaistalo ylläpitää ja kehittää palvelua jatkuvasti ja haluaa kuulla myös sinun mielipiteesi ja toiveesi. Minkälainen sisältö tai toiminto olisi mielestäsi arvokas lisä Vertaistaloon?


Edellinen sivu

 


yhteistyö; palvelut; järjestöt; terveyskylä; vertaistuki

Päivitetty  25.10.2019