Ajankohtainen

Yhteiskehittämistä potilasyhdistysten kanssa

Julkaistu 31.8.2017 14.35

Vertaistalon tavoitteena on mahdollisimman vaivaton pääsy vertaistukipalveluihin ja mahdollisuus vertaistuen välitykseen ajasta ja paikasta riippumatta.


Syyskauden alkajaisiksi Vertaistalon ylläpitäjä OLKA® järjesti yhteisen kehittämispäivän kutsuen paikan päälle potilasyhdistyksiä ympäri Suomea. Kehittämispäivässä oli mukana reilu 30 potilasyhdistyksen edustajaa paikan päällä ja etäyhteyden päässä.

Päivän aikana arvioitiin pari kuukautta aikaisemmin avattua Vertaistaloa yhdistysten vertaistukitoiminnan näkyvyyden kannalta sekä suunniteltiin verkkopalvelun yhteistä markkinointia.

Päivän teemana oli myös yhteisen vertaistukijakoulutuksen kehittäminen erikoissairaalassa toimiville vapaaehtoisille jakaen eri toiminta- ja koulutusmalleja.

Monimuotoinen vertaistukitoiminta näkyviin!

Vertaistalo nähtiin hyvänä viestintäkanavana ja verkkopalveluna potilasyhdistyksien vertaistukitoiminnalle sekä vertaistukijoiden koulutusta tukevana ja luotettavana tiedonlähteenä.

Vertaistalon tuoma tietoisuuden lisääminen mitä vertaistuki on ja sen mahdollisuuksista hoitotyön tukena sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille todettiin miittaamattoman arvokkaaksi.

Löydä tukea

Oletko tutustunut vielä Vertaistalon Etsi vertaistukea -hakukoneeseen? Hakukone auttaa löytämään potilasyhdistysten tarjoaman vertaistuen, jota voi etsiä täältä.

     

Mikä OLKA®?

OLKA® on sairaalan ja järjestöjen yhteistoimintaa, jonka tavoitteena on tarjota mahdollisuus potilaan ja heidän läheisensä kiireettömään kohtaamiseen sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. OLKA toteutetaan HUS:n ja EJY:n yhteistyönä.

OLKA ylläpitää ja kehittää Vertaistalo.fi -verkkopalvelua osana Terveyskylää yhteistyössä Suomen yliopistosairaaloiden ja potilasyhdistysten kanssa.