Ajankohtainen

Vertaistuki tuo valoa ja toivoa haastaviin tilanteisiin

Julkaistu 3.2.2021 12.55

Aivoverenkiertohäiriö (AVH) on yleinen sairaus, joka koskettaa noin 82 000 sairastuneen lisäksi heidän läheisiään. 

Mikkelin seudun AVH-yhdistys tarjoaa vertaistukea aivoverenkiertohäiriöön sairastuneille ja heidän läheisilleen. Koronapandemian aikana yhdistyksen vertaistukitoiminta on ollut tauolla, joten toiminnan esittelyn avuksi on otettu videomuoto. Juuri valmistunut video kertoo yhdistyksen tarjoamasta tuesta sairastuneen ja läheisen näkökulmista.

”Vertaistuki auttaa sairastunutta ja läheistä muodostamaan käsitystä siitä uudesta elämää muuttavasta tilanteesta, mihin ihminen on joutunut. Kiteytettynä se on läsnäolon, valon ja toivon tuomista ihmistä ahdistavaan tilanteeseen.” (Aivoliitto)

Videolla Ismo kertoo oman tarinansa sairastumisestaan aivoverenkiertohäiriöön ja saamastaan vertaistuesta sairastumisensa jälkeen. Kaarina taas kertoo kokemuksensa siitä, kun oma läheinen sairastuu. Niin Ismon kuin Kaarinankin kokemus on se, että yhdistyksestä saatu vertaistuki on ollut heille todella hyödyllistä ja tärkeää. Videon loppupuolella Marjut kertoo Mikkelin seudun AVH-yhdistyksen toiminnasta. Vertaistuki on yhdistyksen kulmakivi, johon kaikki toiminta pohjautuu.

Tutustu videoon:

Mikkelin seudun AVH-yhdistys löytyy Vertaistalon hakukoneesta, josta voit etsiä myös muiden vertaistukea tarjoavien potilasyhdistysten yhteystietoja. Lisätietoa aivoverenkiertohäiriöistä saat Aivotalosta.