Ajankohtainen

Vertaistukea tuberkuloosiin sairastuneille

Julkaistu 1.3.2021 6.00

Filha ry, HYKS ja TAYS aloittavat maaliskuussa yhteistyöhankkeen, jossa tarjotaan vertaistukea tuberkuloosiin sairastuneille lääkehoidon aikana.

​​Filha ry on tuberkuloosin ja keuhkosairauksien asiantuntijajärjestö. Parannamme kansanterveyttä edistämällä keuhkosairauksien ja tuberkuloosin ehkäisyä, hoitoa ja kuntoutusta. Väestölle suunnatulla tuberkuloosi.fi -sivustolla tarjoamme luotettavaa tietoa tuberkuloosista 10 eri kielellä.

Filha ry:n, HYKS:n ja Tays:n yhteistyönä toteutetaan vuoden 2021 aikana hanke, jossa tuberkuloosiin sairastuneilla on mahdollisuus saada vertaistukea tuberkuloosin lääkehoidon aikana.

Sinulla on mahdollisuus tarpeittesi mukaan keskustella puhelimitse tai viestitellä vertaistukijan kanssa suomeksi tai englanniksi maanantaisin ja torstaisin sovittuna aikana. Vertaistukija on käynyt läpi vertaistukikoulutuksen ja aloittaa toimintansa 1.3.2021.

Vertaistukijalla on aikaa kuunnella ja keskustella kanssasi kaikista arjen asioista. Vertaistukihenkilö on rinnalla kulkija ja auttaa sinua jaksamaan sairauteesi liittyvät hoidot loppuun saakka. Toiminta on luottamuksellista sekä vapaaehtoista ja sen voi halutessaan lopettaa. Jos kaipaat vertaistukea, ota yhteyttä Filha ry:n yhteyshenkilöön.

Vertaistuki – luotettavaa huolenpitoa jaksamisesi tueksi!

Kirjoittanut: Marianne Helander, projektivastaava, Filha ry:n yhteyshenkilö

Filha ry löytyy Vertaistalon hakukoneesta, josta voit etsiä myös muiden vertaistukea tarjoavien potilasyhdistysten yhteystietoja. Lisätietoa tuberkuloosista saat Keuhkotalosta ja Infektiotalosta.