Ajankohtainen

Vertaistukea elämään osteoporoosin kanssa

Julkaistu 11.10.2022 15.30

Onko sinulla todettu osteoporoosi tai osteopenia? Suomen Luustoliitto ry:n ja sen jäsenyhdistysten kautta voit saada tietoa, apua ja tukea.

Suomen Luustoliitto ry on yksi Vertaistalon Etsi vertaistukea -hakukoneesta löytyvistä yhdistyksistä. Hakukoneesta löytyvät myös Luustoliiton 16 potilasjäsenyhdistystä.

Luustoliitto tarjoaa koulutusta, välineitä, tukea ja virkistystä vertaistoiminnasta kiinnostuneille. Koulutetut vertaistukijat toimivat vertaisina liiton jäsenyhdistyksissä sekä Luustoliiton ja yhteistyökumppaneiden järjestämillä kursseilla. Vertaistukea tarjotaan osteoporoosia sairastaville sekä heille, joilla on todettu osteopenia.

Vertaistukea eri muodoissa

Luustoliiton jäsenyhdistysten tarjoama vertaistuki voi olla esimerkiksi vapaamuotoista kahdenkeskistä keskustelua, ja osa yhdistyksistä järjestää myös vertaistuki-iltoja tai -ryhmiä. Vertaistukea voidaan tarjota niin kasvotusten kuin verkon välityksellä.

Lokakuun 2022 alkupuolella toteutui toivottu, työikäisille suunnattu vertaistapaaminen. Lisätietoja tapaamisesta voit tiedustella Luustoliiton järjestösuunnittelija Tiina Kuroselta: tiina.kuronen@luustoliitto.fi. Luustoliitto järjestää myös tuettuja lomia yhteistyössä lomajärjestöjen kanssa. Lomat tarjoavat virkistystä, vertaistukea sekä tietoa luustosta ja osteoporoosista. Luustoliiton tuetut lomat:

Facebookissa Luustoliitto ylläpitää Luustoliiton osteoporinat – osteoporoosi arjessa -vertaiskeskusteluryhmää. Ryhmä on avoin kaikille, joilla on todettu osteoporoosi tai osteopenia. Liittymispyynnön yhteydessä on tärkeää vastata esitettyihin kysymyksiin. Luustoliiton osteoporinat:

Tule mukaan!

Luustoliitto kouluttaa säännöllisesti myös uusia vertaistukijoita. Vertaiskoulutuksia järjestetään keskimäärin kerran vuodessa, ja vertaisille on tarjolla myös jatkokoulutusta sekä virkistystä. Seuraava koulutus järjestetään näillä näkymin keväällä 2023, ja osallistua voivat kaikki jäsenyhdistystemme jäsenet tai Luustoliiton kurssin käyneet, joilla on todettu osteoporoosi tai osteopenia.

Vertaiskoulutukset: Vertaistoiminta (luustoliitto.fi)

Luustoliiton kurssitoiminta: Kurssitoiminta (luustoliitto.fi)

Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme!

Kirjoittanut: Henriikka Lankila, viestinnän ja jäsenpalveluiden suunnittelija, Suomen Luustoliitto ry