Ajankohtainen

Seinäjoen Sydänyhdistys: Sydämen asialla vuodesta 1974

Julkaistu 22.6.2021 10.00

Seinäjoen Sydänyhdistys suunnittelee syksyn vertaistukitoimintaa ja kutsuu mukaan sydänyhteisöön kaikki toiminnasta kiinnostuneet.

Yhdistyksemme tarkoituksena on edistää terveiden, sydän- ja verisuonitautien riskissä olevien sekä jo sairastuneiden hyvinvointia ja sydänterveyttä alueellamme. Jäseniä on reilu 700. Järjestämme erilaisia liikunta- ja ulkoilutapahtumia, asiantuntijaluentoja, sydänkerhoja eri kaupunginosissa, teatterimatkoja ym. yhteisiä tapahtumia. Viimeisen vuoden kohtaamiset olivat pääosin verkossa vallitsevasta covid-19 -tilanteesta johtuen.

Vertaistukitoiminta on alkanut 80-luvun puolivälissä sydänleikattujen tukena ja myöhemmin tuen piiriin mukaan tulivat myös pallolaajennetut ja muut sydänsairaat sekä heidän läheisensä. Sydänliitto ja Sydänpiiri vastaavat alueen uusien tukihenkilöiden koulutuksesta. Yhdistys järjestää yhteistapaamisia tukihenkilöilleen vuosittain. Ne ovat tärkeä ja tarpeelliseksi koettuja virkistyspäiviä.

Olemme vertaisina mukana terveyskeskuksen järjestämässä Tulppa-kuntoutuksessa, osallistumme sairaanhoitopiirin sydänkuntoutujien ensitietopäiviin ja OLKA-toimintaan.

Uusia vapaaehtoisia tarvitaan mukaan toimintaan niin yhdistys- kuin vertaistukitoimijoiksikin. Vertaistuen saatavuuden informointia tukea tarvitseville tulisi tehostaa, sillä moni on yksin sairautensa kanssa.

Sydänliiton sivuilta löydät tukihenkilöt alueittain kautta maan. Olet tervetullut mukaan sydänyhteisöön, liittyä voit helposti samalta sivustolta.

Kirjoittanut: Marja Leena Mustonen, puheenjohtaja, Tuula Kallio ja Jarmo Hietala, vertais- ja tulppaohjaajat, Seinäjoen Sydänyhdistys ry.

Seinäjoen Sydänyhdistys ry löytyy Vertaistalon hakukoneesta, josta voit etsiä myös muiden vertaistukea tarjoavien potilasyhdistysten yhteystietoja. Lisätietoa sydänsairauksista saat Sydänsairauksien talosta.