Ajankohtainen

Project liv ry luo iloa ja turvallisuutta pitkäaikaissairaiden lasten arkeen

Julkaistu 17.2.2023 13.00

Yhdessä luomme paremman ja hauskemman arjen pitkäaikaissairaille lapsille ja heidän perheillensä sekä lapsille, joilla on pitkäaikaissairas vanhempi.

Kuva: Antonomia Ab

Project Liv on yksi Vertaistalon Etsi vertaistukea -hakukoneen yhdistyksistä. Project Liv auttaa pitkäaikaissairaita lapsia riippumatta diagnoosista, iästä ja kielestä. Yhdistys on mukana koko hoitoketjussa: ambulanssissa, sairaalassa ja kotona.

Yhdistys perustettiin Pietarsaaressa Pohjanmaalla vuonna 2014 Nina Brännkärr-Fribergin aloitteesta. Brännkärr-Friberg on insinööri ja leukemiasta parantuneen lapsen äiti.

Yhdistyksen missio on tuoda takaisin kadonneet hymyt eli ”to bring back a lost smile”. Työskentelemme sydämellä, intohimolla, lapsenmielellä ja kultaista sääntöä noudattaen.

Katso video, jossa kerrotaan Project Livin toiminnasta. Video ruotsiksi, tekstitys suomeksi:

Project Livin toiminnassa keskitytään kolmeen osa-alueeseen:

  1. Liv unelmat. Järjestämme unelmapäiviä, koska tiedämme että toteutunut unelma voi antaa paljon voimia ja toivoa ja auttaa koko perhettä parantumisen aikana. Unelmat voivat olla sekä isoja että pieniä. Liv unelmiin nimeäminen tulee aina hoitavalta taholta sairaalasta, vanhempien hyväksymisen jälkeen. Nimetä voi tarpeen mukaan pitkäaikaissairaan lapsen, sisaruksia, koko perheen tai väsyneet vanhemmat. Liv surprise. Omaisena tai perheen ystävänä voit nimetä perheen (perheen luvalla), miniunelmaan tai yllätyspakettiin.
  2. Liv hoitoalalla. Sairaalapakkausten, värikkäiden sisustuksien ja pienten, hauskojen yksityiskohtien avulla piristämme sairaaloita ja hoitolaitoksia eloisemmiksi. Teemme aktiivisesti yhteistyötä pelastuslaitosten ja lastenosastoiden kanssa. Tänä päivänä teemme yhteistyötä myös kaikkien yliopistosairaaloiden kanssa ja monien pienempien sairaaloiden kanssa. Jos lasten sairaanhoidon puolella on tarvetta, autamme mielellämme! Jos työskentelet jossain päin Suomea lasten sairaanhoidon parissa, ota meihin yhteyttä, niin voimme miettiä yhdessä, miten voisimme ilahduttaa lapsipotilaita juuri teidän yksikössänne.

  3. Liv tuki. Kun jotain odottamatonta tapahtuu ja perhettä kohtaa harvinainen diagnoosi, perhe tarvitsee tukea, jotta se jaksaa läpi vaikean tilanteen. Pitkäaikaissairaan lapsen vanhempana voit olla yhteydessä yhdistykseemme ystävätuesta. Autamme ystävätuen etsimisessä.

Tule mukaan!

Emme ole mitään ilman auttavia käsiä! Onko sinulla tietoa, ammatti, harrastus tai mielenkiintoa, joka voisi ilahduttaa jotakuta toista? Ota yhteyttä info@projectliv.fi.

Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa, niin saat ajankohtaista tietoa, mitä yhdistyksessämme tapahtuu.

Lisätietoja: www.projectliv.fi tai sähköpostitse info@projectliv.fi.