Ajankohtainen

Pelastavaa vertaistukea tarjolla Horton-yhdistyksestä

Julkaistu 9.12.2021 6.00

Yhdistyksestä tietoa, tukea ja toivoa Hortonin neuralgiaa ja muita harvinaisia päänsäryn muotoja sairastaville ja heidän läheisilleen.

Suomen Horton-yhdistys on vuonna 2019 perustettu valtakunnallinen potilas- ja edunvalvontajärjestö. Yhdistys opastaa ja tukee Hortonin neuralgiaa ja muita harvinaisia päänsäryn muotoja sairastavia ja heidän läheisiään. Yhdistyksen asiantuntemus on myös terveydenhuollon käytettävissä. Tahdomme edistää ja rohkaista tutkimusta, uusien hoitomuotojen kehittämistä ja etsimistä niin että tulevaisuudessa jokainen Hortonin neuralgiaa sairastava pystyisi elämään täysipainoista elämää.

Yhdistyksellä on vahva perinne ja juuret suomalaisessa Horton-potilasyhteisössä sekä kattavat kontaktit asiantuntijoihin, lääkäreihin ja tutkijoihin maailmalla. Olemme perineet potilasyhteisöstä reiluuden ja hyväsydämisyyden käytännöt – aina jos toista voi auttaa kannattaa se tehdä. Kokemustietoon pohjautuva vertaistuki voi sairautemme kohdalla kirjaimellisesti pelastaa elämiä.

Apua aina saatavilla

Sosiaalisessa mediassa on jo vuosikymmenen ajan toiminut suomalainen Horton-potilasyhteisö, joka usein on tukea etsivälle ensimmäinen kosketus vertaistukeen. Sosiaalisen median etuna on se, että toinen samaa sairautta sairastava on löydettävissä keskustelukaveriksi lähes vuorokauden ympäri. Horton-yhdistys toimii aktiivisesti potilasyhteisön sisällä.

Muita etävertaistuen muotoja

Yhdistyksemme tarjoaa vertaistukea Hortonin neuralgiaan myös Tukinet-sivuston kautta. Tukinetissä keskusteluja voi käydä nimimerkin turvin joten se sopii heille, jotka eivät ole sosiaalisessa mediassa tai eivät halua internetissä keskustella sairauteensa liittyvistä asioista omalla nimellään.

Yhdistyksemme tarjoaa myös yksilövertaistukea Toivo-vertaistukisovelluksen kautta, joka on ladattavissa sovelluskaupoista tai käytettävissä selaimella osoitteessa olkatoiminta.fi/toivosovellus: https://app.mesensei.com/guest/start

Mukaan yhdistyksen toimintaan

Nyt kun pandemia on viimein väistymässä, käynnistämme myös alueellisia vertaistukiryhmiä sekä teemapäiviä sairaaloiden OLKA-pisteillä.

Haluatko sinä toimia Horton-yhdistyksessä vertaisena, kokemustoimijana, vapaaehtoisena tai olla muuten avuksi? Ota rohkeasti yhteyttä: toimisto@hortonyhdistys.fi

Suomen Horton-yhdistys ry löytyy Vertaistalon hakukoneesta, josta voit etsiä myös muiden vertaistukea tarjoavien yhdistysten yhteystietoja. Lisätietoa Hortonin neuralgiasta löydät Terveyskylän Aivotalosta.

Kirjoittanut: Tony Taipale, puheenjohtaja, kokemusasiantuntija, Suomen Horton-yhdistys ry