Ajankohtainen

OLKA-vapaaehtoistoiminta alkoi Lohjan sairaalassa

Julkaistu 8.8.2019 13.00

Lohjan sairaala on Lohjan Tynninharjulla sijaitseva HUSin alainen sairaala, jonka alueeseen kuuluvat Karkkila, Lohja, Siuntio ja Vihti. Sairaalassa on ympäri vuorokauden päivystys.

OLKA-toiminta oli alkanut Lohjan sairaalassa jo syksyllä 2018, jolloin avattiin OLKA-piste. Varsinainen vapaaehtoistoiminta käynnistyi kevään 2019 korvalla maaliskuun alussa. Mukana toiminnassa on Apuomena ry:n Kansalaistoiminnan keskus.

Toiminta lähti liikkeelle markkinoinnilla. Heti alkuun pidettiiin OLKA-pisteellä OLKA-teemapäiviä, joissa kerrottiin toiminnasta. Päivät saivat mukavan vastaanoton ja mukana oli myös paikallisen Länsi-Uusimaa-sanomalehden toimittaja. OLKA Lohja -Facebook-sivun on löytänyt moni lohjalainen ja tykkäyksiä kertyi sivujen avauduttua kymmeniä!

Ensimmäinen valmennusryhmä starttasi toukokuussa, ja halukkaita vapaaehtoisia löytyi mukaan valmennukseen. Pitkin kesää jatkui vapaaehtoisten rekrytointi ja OLKA-toiminnasta kerrottiin eri tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Uusi valmennus pidetään syyskuussa 2019.

Hyvällä mielellä jatkamme nyt kesän jälkeen toimintaa ja ensimmäiset vapaaehtoiset aula-avustajat ja juttukaverit aloittavat ensimmäisen vuoronsa. Toivotaan, että mahdollisimman monelle OLKA-toiminta tulee tutuksi ja joukkoon saadaan uusia vapaaehtoisia toimijoita!

Jatkossa toiminta laajenee myös vertaistukitoimintaan, kun pääsemme ILONA-toiminnassa ensin vauhtiin.

Kaikki toisten hyväksi tehdyt teot ovat arvokkaita ja pienenkin teon vaikutukset voivat olla yllättävän suuret!
 
Kirjoittanut: Anja Hovi, OLKA-vapaaehtoistoiminnan koordinaattori ja Heidi Wennerstrand-Hand, HUS Lohjan sairaalan OLKA-yhdyshenkilö