Ajankohtainen

Monipuolista vertaistukea valtakunnallisella Reumaviikolla

Julkaistu 11.10.2021 6.00

Oulun Reumayhdistys tarjoaa vertaistukea monessa muodossa valtakunnallisella Reumaviikolla "Vapaaehtoisuus vahvistaa". Viikkoa vietetään 10. - 16. lokakuuta.

Oulun Reumayhdistys työskentelee reumatautien vastustamiseksi ja toimii alueensa reumaa sairastavien tukena ja yhdyselimenä sekä valvoo heidän etujaan. Yhdistys toimii aktiivisesti edunvalvonta-asioissa. Yhdistyksellä on edustaja Oulun kaupungin Vammaisneuvostossa.

Vertaistukea ryhmissä sekä henkilökohtaisesti

Yhdistyksellä on useita vertaistuellisia ryhmiä, muun muassa

  • ti 12.10. klo 17.00 - 18.30 kokoontuu Reuma- ja uniapnearyhmä, jossa saa tietoa uniapneasta sekä CPAP-laitteesta.
  • ke 13.10. klo 12.00 -16.00 on keskustelu- ja kädentaidonryhmä, joka kokoontuu joka kuukauden kolmas keskiviikko.
  • ma 29.11. klo 18.00 - 19.00 Vertaisnurkassa Reumaliiton Reumaklubilla on vertaistuen teemana Pelottaako leikkaus? Reumaklubilla on paikalla Oulun Reumayhdistyksen vertaistukijat.

Oulun Reumayhdistys on myös liittynyt OLKA-toiminnan Toivo-vertaistukisovelluksen käyttäjäksi. Sovelluksesta toivotaan uutta helppokäyttöistä vertaistuen muotoa. Henkilökohtaista vertaistukea saa puhelimitse yhdistyksen vertaistukihenkilöiltä, joiden yhteystiedot löytyvät yhdistyksen kotisivuilta.

"Haaveena meillä olisi saada vertaistuen tarpeessa olevat ihmiset paremmin tietoisiksi vertaistukitoiminnastamme, sekä ryhmämuotoisista että yksilövertaistuesta. Meille voi aina soittaa!" sanoo yhdistyksen varapuheenjohtaja Susanna Niemelä.

Oulun Reumayhdistys ry. on Suomen Reumaliitto ry:n jäsenyhdistys, joka on vammais- ja kansanterveysjärjestö sekä liikuntajärjestö. Yhdistys on perustettu vuonna 1952 ja meneillään on nyt 69. toimintavuosi. Jäseniä yhdistyksessä on noin 640.

Oulun Reumayhdistys ry löytyy Vertaistalon hakukoneesta, josta voit etsiä myös muiden vertaistukea tarjoavien yhdistysten yhteystietoja. Lisätietoa reumataudeista löydät Reumatalosta.

Kirjoittanut: Susanna Niemelä, varapuheenjohtaja ja Ritva Laine, sihteeri/rahastonhoitaja, Oulun Reumayhdistys ry