Ajankohtainen

Mitä kuuluu Kuopion OLKA®-toiminnalle?

Julkaistu 3.5.2019 10.15

Kuopiossa OLKA-pisteen toiminta on käynnistynyt vauhdilla tammikuussa pidettyjen avajaisten jälkeen.

​OLKA-toiminta toteutetaan KYSin ja Tukipilarin yhteistyönä ja yhteistyö on toiminut mallikkaasti. Tukipilari on Kuopiossa toimiva vammais- ja kansanterveysyhdistysten yhteistyöorganisaatio. Järjestöt ja yhdistykset ovat olleet aktiivisia teemapäivien varaamisessa, pitämisessä ja tuoneet paljon materiaalejaan OLKA-pisteelle.

 OLKA-toiminta ja OLKA-piste on herättänyt kiinnostusta ja uteliaisuutta ihmisissä, tämän ansiosta olemme saaneetkin hyviä keskusteluja, kehitysideoita ja reilusti palautetta OLKAan liittyen. Kuopion OLKA-piste itsessään on myös saanut kehuja ulkonäkönsä ja ilmapiirinsä puolesta. Olemme kuulleetkin sitä kehuttavan Suomen kauneimmaksi OLKA-pisteeksi.

Kuopion OLKA hakee parhaillaan vapaaehtoisia ILONA-vapaaehtoistoimintaan ja vapaaehtoistoiminnan koulutus aloitetaan syksyllä 2019. TOIVO-vertaistukipalvelun vapaaehtoisten haku aloitetaan syksyllä ja toiminta käynnistetään seuraavan vuoden alussa.

Itse aloitin OLKA-koordinaattorina täällä Kuopiossa helmikuussa. Työ on ollut todella antoisaa ja opettavaa ja innolla odotan loppuvuotta, jolloin pääsemme kouluttamaan ja jalkauttamaan vapaaehtoisiamme sairaalaan. Olen kiitollinen siitä, että olen päässyt mukaan kehittämään OLKA-toimintaa täällä Kuopiossa ja kansallisesti.

Päivitämme myös ahkerasti sosiaalisen median kanaviamme teemapäivien, tapahtumien ja ilmoitusluontoisten asioiden tiimoilta, joten tervetuloa seuraamaan meitä somessa (Instagram & Facebook: OLKA Kuopio).

Hyvää tulevaa kesää kaikille!

Kirjoittaja: Juuso Vartiainen, OLKA-koordinaattori, OLKA Kuopio