Ajankohtainen

Imetyksen tuki ry tarjoaa luotettavaa tietoa ja lämmintä vertaistukea

Julkaistu 18.10.2022 8.00

Imetyksen tuki ry tukee perheitä imetyksessä, tarjoaa tutkittua tietoa ja vaikuttaa imetysmyönteisyyden puolesta. Vapaaehtoiset imetystukiäidit antavat vertaistukea useilla eri tavoilla.

Imetyksen tuki ry on yksi Vertaistalon Etsi vertaistukea -hakukoneen yhdistyksistä. Yhdistys on perheiden tukena imetystaipaleen kaikissa vaiheissa aina vauvan odotuksesta lähtien ja auttaa imetyksen haastekohdissa sekä tarjoaa vertaisuuden kokemuksia lapsiperhearkeen.

Yhdistyksen sydän on vapaaehtoisten, koulutettujen imetystukiäitien antama imetyksen vertaistuki. Yhdistys edistää imetystä ja imetysmyönteisiä asenteita tiedotteiden, kannanottojen ja eri verkostojen kautta. Imetyksen tuki ry julkaisee runsaasti luotettavaa ja lämminhenkistä imetystietoa perheiden ja ammattilaisten käyttöön. Yhdistyksen kotisivuilla on paljon tietoa odottajille, vauvaperheille ja isomman lapsen imettäjille sekä läheisille:

Imetystuen kanavat elävät ajassa ja tarjoavat jokaiselle sopivan tavan saada tukea imetykseen ja toimia vapaaehtoisena. Yhdistyksen vertaistukitoimintoihin kuuluvat tukiryhmät, ImetysChat, Facebook-ryhmä ja tuoreimpana Rinnalla-sovellus. Imetystukiryhmät tapaavat eri paikkakunnilla. Ryhmään voi osallistua missä vain imetystaipaleen vaiheessa tai vauvaa odottaessa.

Chat tarjoaa anonyymia vertaistukea imetykseen. Päivystysajat löytyvät Imetyksen tuen verkkosivuilta. Facebook-ryhmässä imetystukiäidit vastaavat kysymyksiin, ja lisäksi ryhmän muut jäsenet antavat vertaistukea toisilleen. Rinnalla-sovelluksessa voi valita hakusanojen avulla yli sadasta tukiäidistä omaan tilanteeseensa parhaiten sopivan. Myöhemmin keskustelua voi jatkaa saman tukiäidin kanssa. Sovellus on ladattavissa maksuttomana sovelluskaupasta. Voit lukea lisää eri tukimuodoista yhdistyksen kotisivuilta:

Tänä syksynä Imetyksen tuki järjestää suosittuja odottajien imetystreffejä etänä. Treffeillä imetystukiäidit kertovat kaiken tarpeellisen imetykseen valmistautumisesta, imetyksen ensihetkistä ja imetysarjesta pienen vauvan kanssa. Seuraavat treffit järjestetään keskiviikkona 26.10. klo 17.30 - 19.30. Ilmoittautumaan pääset tästä:

Imetyksen tuki kouluttaa tukiäitejä keväisin ja syksyisin ympäri Suomen sekä verkossa. Imetystuen peruskoulutus antaa valmiudet toimia yhdistyksen eri vapaaehtoistehtävissä joustavasti oman arjen aikataulujen mukaan. Kevään kurssien aikataulu julkaistaan ensi vuoden alussa.

Kirjoittaja: Emilia Aalto, vapaaehtoistoiminnan asiantuntija, Imetyksen tuki ry