Ajankohtainen

Hengitysliitto tuo vertaistuen kotiin

Julkaistu 26.8.2022 6.00

Hengitysliitto ja paikalliset hengitysyhdistykset edistävät hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Vertaistoiminta on osa sekä liiton että yhdistysten toimintaa.

Hengitysliitto on yksi Vertaistalon Etsi vertaistukea -hakukoneesta löytyvistä järjestöistä. Hengitysliitto on valtakunnallinen keskusjärjestö, jonka jäseniä ovat hengitysyhdistykset. Yhdistysverkko kattaa koko Suomen.

Hengitysliiton valtakunnallinen vertaistoiminta pyörii pääosin verkossa. Jo vuosia toimineiden verkkovertaisryhmien rinnalle käynnistyvät syksyllä 2022 Hengitysliiton koulutettujen vertaistukijoiden Teams-vastaanotot. Tapaamiset tarjoavat uuden vertaisuuden vaihtoehdon heille, joille sopii kahdenkeskinen yhteydenpito videopuhelun välityksellä. Yhteys vertaistukijaan löytyy liiton työntekijän kautta. Lue lisää verkkovertaisryhmistä ja vertaistukijoista:

Hengitysliiton vertaistukipuhelimet astmaa, keuhkoahtaumatautia ja uniapneaa sairastaville aloittavat päivystyskautensa jälleen syyskuun alussa. Viikoittaisissa päivystyksissä soittajilla on tilaisuus tuulettaa sairauteen liittyviä ajatuksia ja tunteita kokeneen, koulutetun vertaisen kanssa. Katso vertaispuhelinten yhteystiedot:

Tavoitat joukon Hengitysliiton vertaistukijoita myös Toivo-sovelluksen kautta. Syksystä 2022 lähtien Toivosta löytyy vertaistuen lisäksi myös tietoa Hengitysliiton tapahtumista ja teemapäivistä. Tutustu Toivoon:

Myös kokemustoimijoilla on vahva rooli liiton vertaistuessa. Heidän avoimet Vinkkejä ja vertaistukea -teemailtansa tuovat ajankohtaisista aiheista kiinnostuneita yhteen verkon välityksellä. Löydä teemailtoja Hengitysliiton tapahtumakalenterista:

Kirjoittaja: Päivi Suuniittu, järjestöasiantuntija, Hengitysliitto