Ajankohtainen

FinFami Satakunta ry – vertaistukea mielenterveysomaisille

Julkaistu 29.9.2021 9.00

FinFami Satakunta ry tarjoaa vertaistukea mielenterveysomaisille vertaistukiryhmissä ja verkossa. Uusia verkkovapaaehtoisia valmennetaan lokakuussa.

FinFami Satakunta ry on psyykkisesti oirehtivien ja psyykkisesti sairastuneiden läheisille tarkoitettu satakuntalainen yhdistys. Tarkoituksemme on antaa omaisille tukea ja tietoa ja lisätä omaisten mielen hyvinvointia. Toimintamme kulmakiviä ovat vertaistuki ja omaisneuvonta. Näiden lisäksi järjestämme kursseja, hyvinvointi-iltoja, webinaareja ja luentoja sekä kasvotusten että verkossa.

Mielenterveysomaisen vertaistuki tarkoittaa tukea, jota omainen saa, kun keskustelee samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien ihmisten kanssa. Oma olo helpottuu, kun huomaa, että on muitakin, joiden läheinen on sairastunut tai oireilee psyykkisesti.

Vertaistukiryhmistä saa tukea esimerkiksi läheisen sairastumiseen liittyviin arkisiin pulmiin ja omaan jaksamiseen. Ryhmissä saa vastauksia jo kuuntelemalla eli heti ei tarvitse puhua itse. Osa ryhmistä perustuu keskusteluun, mutta paljon on myös ryhmiä, joissa tehdään asioita yhdessä.

Vertaistuki tuo usein helpotuksen tunteen, vähentää syyllisyyden tunteita, lisää ymmärrystä sairastunutta läheistä ja itseä kohtaan sekä auttaa löytämään tervettä itsekkyyttä, omia rajoja ja omaa jaksamista lisääviä asioita.

Vertaistukiryhmiä mielenterveysomaisille:

Vertaistukea järjestetään verkossa Zoomin kautta maanantaina 18.10., keskiviikkona 10.11. ja tiistaina 7.12. klo 17-18.30. Ilmoittautumiset ryhmää edeltävänä päivänä: salla.ristolainen@finfamisatakunta.fi tai p. 044 303 6282.

Yhdistyksen vertaistukiryhmät ja muu toiminta:

Mielenterveysomaisille on tarjolla vertaistukea myös chatissa joka keskiviikko klo 17 osoitteessa tukinet.net sekä FinFami Satakunta ry:n ylläpitämässä suljetussa Facebook-ryhmässä.

Omaisneuvontaan voi varata ajan numerosta 044 303 6282. Toimintamme on maksutonta ja ajan esimerkiksi omaisneuvontaan saa nopeasti.

Koulutus vapaaehtoiseksi haluaville

Koulutus verkkovapaaehtoiseksi haluaville pidetään 4.10. ja 6.10. klo 17-19 Zoomissa. Koulutuksessa saat tietoa ja taitoa, jotta voit toimia FinFami Satakunta ry:n vapaaehtoisena Tukinetin chat-palvelussa.

Vapaaehtoistoimijana saat tukea ja apua FinFamin työntekijältä aina kun sitä tarvitset. Liity kasvavaan FinFami-perheeseemme! Ilmoittautumiset koulutukseen viimeistään 1.10.2021. Lisätietoa: salla.ristolainen@finfamisatakunta.fi tai p. 044 303 6282.

Kirjoittanut: Elina Uusivuori, toiminnanjohtaja, FinFami Satakunta ry