Ajankohtainen

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys tukee syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään

Julkaistu 3.2.2022 9.00

Yhdistys tarjoaa mm. neuvontaa ja vertaistukiryhmiä sekä välittää vertaistukihenkilöitä.

​​

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys eli Essy on yksi Vertaistalon hakukoneesta löytyvistä yhdistyksistä. Essy tukee syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä.

Yhdistyksen neuvontapalvelu auttaa, kun syöpä tai siihen liittyvät asiat mietityttävät. Neuvontahoitajalle voi varata ajan luottamuksellista keskustelua varten. Yhdistys järjestää ryhmiä, kursseja ja luentoja sekä paikallistoimintaa ja liikuntaryhmiä. Yhdistyksellä on n. 11 300 jäsentä ja se kuuluu Syöpäjärjestöihin.

Essy tarjoaa alueen aikuisille vertaistukea monin tavoin, joskin juuri nyt koronapandemia on vaikeuttanut kasvokkaisia kohtaamisia.

Vertaistukea koulutetulta tukihenkilöltä

Essy välittää koulutettuja ja vaitiololupauksen antaneita vertaistukihenkilöitä, jotka ovat joko itse sairastaneet syöpää tai ovat syöpään sairastuneen läheisiä. Vertaistukijan kanssa voi keskustella puhelimitse tai esimerkiksi sairaalassa (mahdollisten rajoitusten ja sairaalan ohjeiden salliessa). Essyn vertaistukijoita voi nyt löytää myös Toivo-sovelluksen kautta.

Vertaistukea ryhmästä

Ryhmät ja kurssit tarjoavat sairastuneille ja heidän läheisilleen mahdollisuuksia kohdata toisia samankaltaisessa tilanteessa olevia. Etäryhmät kokoontuvat Teams-sovellusta käyttäen, ja osallistujia opastetaan Teamsin käytössä tarvittaessa.

Lisää yhdistyksen kautta saatavasta vertaistuesta sekä mahdollisuuksista itse ryhtyä vertaistukijaksi löytyy Essyn sivuilta:

Tiedot Essyn ajankohtaisista kursseista ja ryhmistä löytyvät täältä:

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys löytyy Vertaistalon hakukoneesta, josta voit etsiä myös muiden vertaistukea tarjoavien yhdistysten yhteystietoja. Lisätietoa syöpäsairauksista, niiden hoidosta ja erilaisista tukimuodoista löydät Syöpätalosta.


Kirjoittaja: Tuuli Charalambous, varainhankinnan ja viestinnän koordinaattori, Etelä-Suomen Syöpäyhdistys ry