Ajankohtainen

Adoptioperheet ry tarjoaa tukea adoptiopolulla

Julkaistu 14.3.2022 11.30

Adoptioperheet ry on järjestö kaikille, joita adoptio koskettaa: adoptoiduille, adoptiovanhemmille ja -odottajille. Tällä hetkellä vertaistoimintaa on etenkin nuorille ja aikuisille.

​​​​​​​​​​​​

Adoptioperheet ry on yksi Vertaistalon hakukoneesta löytyvistä yhdistyksistä. Yhdistys järjestää ja koordinoi vapaaehtoisten ja yhdistyksen työntekijöiden järjestämää vertaistoimintaa kotimaan ja kansainvälisesti adoptoiduille, adoptiovanhemmille ja -odottajille sekä tuottaa ja jakaa tutkittua tietoa adoptioon liittyen. Lisäksi yhdistys tekee edunvalvonta- ja vaikuttamistyötä.

Vertaistoimintaa adoptoiduille nuorille ja aikuisille

Adoptioperheet ry panostaa tällä hetkellä nuorten ja aikuisten adoptoitujen vertaistoimintaan kolmivuotisen (2020-2022) Yhteisö voimavarana -hankkeen myötä. Yhdistyksen tavoitteena on resurssien turvaaminen myös tuleville vuosille. Aikuisten adoptoitujen toiminnasta voi lukea lisää täältä​:

Adoptoituja mietityttävät usein juuret ja taustaan liittyvät asiat. Juuret-opas sekä muuta hyödyllistä tietoa:

Adoptoitujen vertaistoiminnasta voi kysyä lisää Adoptioperheet ry:n vertaistoiminnan projektipäällikkö Elias Helmiseltä (p. 045 882 7080 tai elias.helminen@adoptioperheet.fi).

Monipuolista vertaistukea

Adoptioperheet ry järjestää kohderyhmilleen monipuolista vertaistukea. Yhdistys järjestää yhteistyössä Lasten Kesä ry:n kanssa leirejä kotimaan ja kansainvälisesti adoptoiduille lapsille ja nuorille sekä adoptioperheille. Lapsi ja aikuinen -leirille adoptoitu voi tulla myös muun turvallisen aikuisen kanssa. Adoptioperheille ja adoptoiduille aikuisille, joilla on alaikäisiä lapsia, järjestetään myös tuettuja lomia yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa.​

Vapaaehtoisten vetämät paikallisryhmät kokoontuvat ympäri Suomen, ja etätapaamisia järjestetään adoptoiduille nuorille ja aikuisille. Lisäksi pandemia on tuonut mukanaan webinaarit ja muun etämuotoisen toiminnan.

Vertaisuutta nyt ja tulevaisuudessa

Adoptioperheet ry:n tavoitteena on tarjota yhä kattavammin ja monipuolisemmin matalan kynnyksen vertaistoimintaa niin adoptoiduille kuin adoptioperheille ja -odottajille​. Lähde siis mukaan toimintaan tai vapaaehtoiseksi! Tunnetko adoptoidun tai adoptioperheen? Vinkkaa toiminnasta myös eteenpäin!

Adoptoitu, adoptiovanhempi tai -odottaja, kaipaatko vertaistoimintaa? Katso, missä kaikkialla yhdistyksen ryhmiä kokoontuu:

Yhdistyksen toimintakalenterin löydät täältä:

Kirjoittaja: Elias Helminen, adoptoitujen vertaistoiminnan projektipäällikkö, Adoptioperheet ry