Vertaistalo on verkkopalvelu, joka tarjoaa vertaistukea sairastuneille ja heidän läheisilleen. Sivusto tarjoaa konkreettisia vinkkejä ja yhteystietoja vertaistukipalveluihin, kokemustarinoita sekä vertaisvideoita. Älä jää yksin, tukea on tarjolla.

Terveyskylän ulkoasu uudistuu keskiviikkona 15.11.2017. Asennusten takia Terveyskylän palveluissa on käyttökatko keskiviikkona 15.11.2017 klo 16:00 - 20:00 välisenä aikana. Pahoittelemme käyttökatkoista aiheutuvaa haittaa. Terveyskylän talojen etusivut saattavat hetken näyttää puutteellisilta asennusten jälkeen.

 Ajankohtaista

 

 

Mikä motivoi minua toimimaan vertaisena?https://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/mikä-motivoi-minua-toimimaan-vertaisenaMikä motivoi minua toimimaan vertaisena?2017-11-15T13:15:00ZVertaistuki on paras apu kuntoutumiseen ja arjessa jaksamiseen.
Milloin vertaistukea voi suositella?https://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/milloin-vertaistukea-voi-suositellaMilloin vertaistukea voi suositella?2017-10-12T12:00:00ZVertaistukea voi suositella lähes aina. Arviota ei pidä tehdä potilaan tai läheisen puolesta, vaan heidän on itse päätettävä, milloin aika on oikea.
Vapaaehtoistoiminta sairaalassa kehittyy hyvässä yhteistyössä yli sektorirajojenhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/sairaalavapaaehtoistoiminta-kehittyy-eteenpäin-hyvässä-yhteistyössä-yli-sektorirajojenVapaaehtoistoiminta sairaalassa kehittyy hyvässä yhteistyössä yli sektorirajojen2017-09-18T08:45:00ZKansallinen kehittämistyöryhmä edistää sairaalassa tapahtuvaa vapaaehtoistoimintaa ja sen vaikutusten tunnettuutta ja määrää sekä edistää valtakunnallista yhteistyötä toimijoiden kesken.

Mikä on Vertaistalo?

Vertaistalo on verkkopalvelu, joka auttaa löytämään vertaistukea ja luotettavaa tietoa vertaistuesta. Vertaistalo keskittyy erikoissairaanhoidon potilaiden ja heidän läheistensä vertaistukeen. Vertaistukea järjestetään sairauden lisäksi monen eri elämän kriisitilanteen sekä teeman ympärillä.

Vertaistalossa kerrotaan mitä on vertaistuki, sen eri muodoista ja siitä, mitä vertaistuesta saa. Palveluun kootaan myös vertaisvideoita ja kokemustarinoita niin vertaistukijoilta kuin vertaistukea saaneilta.

Vertaistalo kerää yhteen potilasjärjestöjen tarjoaman vertaistuen, jota voi etsiä Etsi vertaistukea -sivulta.

Vertaistalo on osa Terveyskylää, jota rakennetaan Suomen yliopistosairaaloiden yhteistyönä. Vertaistalon sisällöntuottaja OLKA® ylläpitää ja kehittää palvelua jatkuvasti ja haluaa kuulla myös sinun mielipiteesi ja toiveesi. Anna palautetta

Lataa tästä A4-kokoinen Vertaistalon pdf-esite.