Verisuonitautien hoito Taysissa

 

Keskeinen hoidettava potilasryhmämme on alaraajan valtimoverenkierronhäiriöstä kärsivät potilaat. Verenkiertohäiriö johtuu suonia ahtauttavasta valtimonkovettumataudista, jonka seurauksena kudokset kärsivät hapenpuutteesta. Hapenpuute voi ilmetä katkokävelynä, lepokipuna, haavaumana tai kuoliona.

Tärkeitä potilasryhmiämme ovat myös valtimopullistumaa ja kaulavaltimon ahtaumaa sairastavat potilaat. Vatsa-aortan aneurysmaan liittyy repeytymisriski ja kaulavaltimon ahtauma voi aiheuttaa, tai on jo aiheuttanut, aivoverenkiertohäiriön.

Laskimoiden vajaatoiminnasta johtuva raajojen turvotus, suonikohjut ja laskimoperäiset haavaumat ovat hyvin yleisiä syitä verisuonikirurgisiin tutkimuksiin ja hoitoihin. Laskimopotilaan tutkimus ja hoito tapahtuvat poliklinikalla. Vastaamme myös hemodialyysin mahdollistavasta veritiekirurgiasta.

Haitarin otsikkotaso2
Moniammatillista osaamista

Verisuonikirurgi vastaa taudin selvittelystä ja hoidon suunnittelusta sekä tukee potilasta lääketieteellisen tiedon saannissa. Hyödynnämme moniammatillista osaamista niin verisuonisairauksien diagnostiikassa ja hoitotoimenpiteissä kuin potilaan riskitekijöiden ja muiden sairauksien hoidossakin.

Hoitomenetelmät

Teemme hoitoratkaisut vähän kajoavien kuvantamismenetelmien perusteella ja käytämme sekä kirurgisia että suonensisäisiä hoitomenetelmiä. Hoitomenetelmän valitsemme kliinisten ja kuvantamislöydösten sekä potilaan yleistilanteen perusteella.

Toimipisteet ja yhteystiedot

Valtimosairauksien hoito on keskitetty Pirkanmaalla Tays Keskussairaalaan. Hoidamme verisuonikirurgisia ja suonensisäisiä toimenpiteitä vaativat valtimoverenkiertohäiriöt sekä vaativat laskimoiden korjaustoimenpiteet Taysin Verisuonikeskuksessa.

Laskimoiden vajaatoiminnan eli suonikohjujen toimenpiteitä tehdään myös Tays Sastamalan sairaalassa. Taysin verisuonikirurgi ohjaa myös näiden potilaiden hoitoa.

Vuoden 2019 alussa Taysin verisuonikirurgia ja toimenpideradiologia yhdistyivät osaamiskeskukseksi. Kun hoidontarpeen arviointi, kuvantamistutkimukset ja kaikki toimenpidehoidot tapahtuvat samoissa tiloissa, on potilaan hoito entistäkin nopeampaa ja sujuvampaa.

Toimipisteiden yhteystiedot löydät Taysin verkkosivuilta:

Sähköisen asioinnin palvelu OmaTays

OmaTays on sähköinen asiointitapa potilaan ja Taysin välillä. OmaTaysissa näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. OmaTaysissa ei näy potilaskertomustekstejä, mutta OmaTaysista pääsee kätevästi katsomaan niitä Omakantaan.

valtimo; poliklinikka; vuodeosasto; verisuonikirurgia; hoito; vajaatoiminta; verisuoni; laskimo; verisuonitauti; TAYS

Kyllä

Päivitetty  26.9.2022