TYKS Ohjeita osastonpotilaille

Sivustolta löydät yleisiä toimenpide- ja kotihoito-ohjeita sekä usein kysytyt kysymykset, joista voi olla apua kun olet jo kotiutunut sairaalasta.​

Turun yliopistolisen keskussairaalan verisuonikirurgisten potilaanhoidon vastuualueella hoidamme laaja-alaisesti valtimo- ja laskimokirurgisia potilaita. Merkittävimpiä hoidettavia valtimotauteja ovat alaraajojen valtimokovettumatauti, kaulavaltimoahtauma ja vatsa-aortan laajentuma. Laskimotaudeista tavallisin hoidettava on alaraajojen laskimovajaatoiminta eli suonikohjut.

Pyrimme toteuttamaan verisuonikirurgisten potilaiden tutkimuksia ja hoitoja kokonaisvaltaisesti, viiveettä ja modernein hoitomenetelmin. Hoitomenetelmämme perustuvat kansallisiin ja kansainvälisiin uusimpiin hoitosuosituksiin, jolloin hoitomenetelmät ovat näyttöön perustuvia ja vaikuttavia. Laskimokirurgisia palveluja tarjoamme myös lähisairaaloissamme, Loimaalla, Salossa ja Uudessakaupungissa. Vastuualueella tehdään myös paljon tutkimustyötä yhteistyössä muiden suomalaisten ja kansainvälisten sairaaloiden kanssa.

 

Kyllä

Päivitetty  2.6.2021