Tutkimukset

 

​​​

​​​​​​​​​​​
​​​​

Gastroskopia eli mahantähystys on ruokatorven, mahalaukun ja pohjukaissuolen tähystystutkimus, jonka yhteydessä voidaan ottaa koepaloja ja tehdä toimenpiteitä.

Lue lisää...


GASTROSKOPIA

​​​​​​​​​​​
​​​​

Kolonoskopia eli paksusuolen tähystys on tärkein menetelmä tutkittaessa perä- ja paksusuolen sairauksia. Kolonoskopiassa nähdään koko paksusuoli ja yleensä myös ohutsuolen loppuosa. Sen yhteydessä voidaan ottaa  koepaloja sekä tehdä toimenpiteitä.

Lue lisää...


KOLONOSKOPIA

​​​​​​​​​​​
​​​​

Magneettitutkimus on säderiskitön ohutsuolen kuvantamismenetelmä. Tutkimuksen aiheena on erityisesti Crohnin tauti, joka edellyttää toistuvia kuvauksia nuorilla aikuisilla ja jopa lapsilla.

Lue lisää...


OHUTSUOLEN MAGNEETTIKUVAUS

​​​​​​​​​​​
​​​​

Ulosteen kalprotektiinia voidaan käyttää tulehduksellisten suolistosairauksien diagnostiikassa ja hoidon tehon seurannassa.

Lue lisää...


ULOSTEEN KALPROTEKTIINI

​​​​​​​​​​​
​​​​

Enteroskopialla eli ohutsuolen tähystyksellä tutkitaan ohutsuolta, ja sen yhteydessä on mahdollista ottaa koepaloja ja tehdä toimenpiteitä.

Lue lisää...


ENTEROSKOPIA​

​​​​​​​​​​​
​​​​

Ohutsuolen kapselikameratutkimuksen avulla voidaan tutkia koko ohutsuoli, mutta tutkimuksessa ei saada suolen pinnasta koepaloja. Se ei myöskään sovi potilaille, joiden suolessa on ahtaumia tai kaventumia.

Lue lisää...


OHUTSUOLEN KAPSELIKAMERATUTKIMUS​