Tulehduksellisten suolistosairauksien hoito

Pirkanmaalaisia tulehduksellisia suolistosairauksia sairastavia potilaita hoidetaan neljässä toimipisteessä: Tays Keskussairaala, Tays Hatanpää, Tays Valkeakoski ja Tays Sastamala. Kaikissa toimipisteissä työskentelee gastroenterologeja ja IBD-hoitaja. Hoitotiimiin kuuluu lisäksi mm. gastrokirurgi, ravitsemusterapeutti ja avannehoitaja.

​Vaativimpien osastohoitoa tarvitsevien potilaiden hoito tapahtuu Tays Keskussairaalassa yhteistyössä gastrokirurgien kanssa. Vaativa tulehduksellisten suolistosairauksien kirurginen hoito Taysin erityisvastuualueella on keskitetty Tays Keskussairaalaan.

​Gastroenterologit ja IBD-hoitajat tekevät tiivistä yhteistyötä, hoito on yhdenmukaista jokaisessa toimipisteessä.

Tays tekee yhteistyötä potilasjärjestö Crohn ja Colitis ry:n kanssa mm. järjestämällä keskusteluiltapäiviä tulehduksellisia suolistosairauksia sairastaville.

Taysissa kehitetään digitaalisia hoitopolkuja, joiden tavoitteena on täydentää tai tarjota vaihtoehto perinteiselle hoidolle. Potilas voi itse pitää yhteyttä ammattilaiseen yksilöllisesti turvallisen kommunikaatiokanavan kautta, ja osa käynneistä ja puhelinsoitoista voidaan korvata digitaalisilla palveluilla.

Tays on aktiivisesti mukana sekä kansallisissa että kansainvälisissä tutkimushankkeissa.​

 

Kyllä

Päivitetty  26.9.2019