Haimasairauksien hoito

​Taysissa hoidetaan erilaisia haiman kasvainsairauksia sekä akuuttia ja kroonista haimatulehdusta sairastavia potilaita. Näitä potilaita tulee Taysiin koko Pirkanmaan sairaanhoitopiirin erityisvastuualueelta ja myös erityisvastuualueen ulkopuolelta.

Haimakasvainpotilaan hoidon tarve arvioidaan usean asiantuntijan kesken moniammatillisesti, hoidon kiireellisyys huomioiden. Hoitoon voivat osallistua haimakirurgit, gastroenterologit, radiologit, onkologit, asiantuntijahoitajat ja fysioterapeutit. Potilas ja läheiset ovat mukana hoidon suunnittelussa. Hoito suunnitellaan yleensä gastroenterologian poliklinikalla, jossa voidaan tarvittaessa tehdä myös tähystyksessä toimenpiteitä, kuten näytteenottoja ja tukoksen laukaisuja (ERCP).

Haimasairauksien leikkaushoidon jälkeen potilaan hoito tapahtuu yleensä gastroenterologian vuodeosastolla 2, jossa on myös vuodeosastovalvonta.

​​Akuuttia haimatulehdusta voidaan hoitaa tarpeen mukaan teho-osastolla, vuodeosastovalvonnassa ja vuodeosastolla.

Taysissa on kaikkien erikoisalojen ympärivuorokautinen päivystys ja erityisosaamista haimasairauksien hoidossa. Taysissa tehdään myös tutkimustyötä näistä sairauksista.


 

 

Kyllä

Päivitetty  23.2.2018