Tyräyksikkö HYKS:issä

Pääkaupunkiseudulla kaikenlaisten tyrien hoito on keskitetty Jorvin sairaalaan, joka on HYKS:n Vatsakeskukseen kuuluva toimintayksikkö. Myös päivystysluonteiset tyrätoimenpiteet tehdään Jorvissa.

 

Olemme Euroopan tasolla yksi suurimmista tyräkeskuksista, mikä takaa meille laajan osaamisen ja mahdollisuuden tarjota monipuolisia hoitovaihtoehtoja niin​, että jokaiselle löytyy sopiva hoito. Leikkaamme vuosittain n​oin 2 800 erilaista tyrää: 1 800 nivustyrää, 700 muuta vatsanpeitteiden tyrää, kuten napatyriä, ja 300 arpityrää, joka on usein se kaikkein vaikeahoitoisin tyrätyyppi.

Tarvittaessa monialainen tiimi suunnittelee yhdessä kullekin potilaalle parhaiten sopivan hoidon. Monialaiseen tiimiin voi kuulua tyräkirurgien ja anestesialääkäreiden lisäksi röntgenlääkäri, plastiikkakirurgi, lihavuuskirurgisen yksikön jäseniä ja tarvittaessa muitakin erityisosaajia.

 

Digihoitopolku

Valtaosa nivustyristä soveltuu hoidettavaksi päiväkirurgisesti. Jos olet terve ja hyväkuntoinen, voit ilman edeltävää sairaalakäyntiä saada ajan leikkaukseen. Pyydä terveyskeskus- tai työterveyslääkäriä laittamaan lähetteeseen riittävät tiedot vaivastasi ja terveydentilastasi, jotta voimme lähetteen tultua avata sinulle pääsyn omalle digihoitopolulle.

Henkilökohtaisella digihoitopolullasi voit tutustua tehtyyn leikkaussuunnitelmaan, täyttää esitiedot itsestäsi ja varata leikkausajan haluamaasi ajankohtaan. Jos vaivasi luonne tai soveltuvimman leikkaustavan päättäminen vaatii tapaamista kasvokkain, kutsumme sinut poliklinikkakäynnille ennen leikkausajan antamista. Samoin, jos sinulla on merkittäviä perussairauksia, haluamme tavata sinut etukäteen varmistaaksemme leikkauksen turvallisuuden muiden sairauksien kannalta.

 

Meillä voit olla myös osana tutkimustyötä

Teemme yksikössämme paljon tutkimustyötä löytääksemme parhaat hoitokäytännöt ja seuraamme tarkkaan hoitomme tuloksia. Saatamme siis kutsua sinutkin mukaan tutkimukseen, jos vaivaasi liittyviä tutkimusprojekteja on käynnissä. Tervetuloa tyräleikkaukseen Jorvin sairaalaan!

Biopankkinäytteiden antaminen tutkimuskäyttöön

HUS:ssa voit osallistua tutkimukseen myös verinäytteitä antamalla. Näytteiden ottamiseen tarvittavan biopankkisuostumuksesi voit antaa kolmella eri tavalla:

  • HUS:n henkilökunnalta saatavalla paperisella biopankkisuostumuslomakkeella
  • Helsingin Biopankin nettisivuilla https://www.terveyskyla.fi/helsinginbiopankki/ voit tulostaa biopankkisuostustumuslomakkeen ja palauttaa sen kirjekuoressa vastauslähetyksenä
  • Sähköisesti osoitteessa https://suostumus.terveyskyla.fi/Helsinginbiopankki

Ennen suostumuksen antamista tunnistautuminen tapahtuu henkilökohtaisten verkkopankkitunnusten avulla.Perehdythän biopankin selvitykseen näytteenantajalle ennen suostumuksen antamista.

Lue lisää Biopankista täältä (HUS.fi)

 

Kyllä

Päivitetty  2.4.2018