Lantionpohjaongelmien hoito HYKS:ssä

Lantionpohjakeskus sijaistee HYKS Jorvin sairaalassa Espoossa.

Lantionpohjakeskukseen Jorvin sairaalaan on keskitetty HYKS:ssa kaikkien peräaukon sairauksien ja ulostamiseen liittyvien toiminnallisten vaivojen hoito. HYKS Jorvin sairaala hoitaa myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) muiden sairaaloiden vaativimman kirurgian sekä vastaanottaa potilaita koko ERVA-alueelta.

Näin Jorvin sairaala on potilaskäyntien ja leikkausten osalta suurin yksikkö Suomessa

Jorvissa tämän alueen kirurgia on keskitetty neljälle gastrokirurgian erikoislääkärille, lisäksi yksikössä toimii tämän alueen sairauksiin erityispätevyyden hankkinut erikoissairaanhoitaja. Lantionpohjafysioterapiayksikkömme sijaitsee Meilahden sairaalan tiloissa. Kuvantamisen osalta osalta tutkimuksia tehdään Jorvin, Meilahden ja Malmin sairaaloissa.

Lantionpohja on kokonaisuus ja oireita on usein samanaikaisesti myös virtsaamisen tai sukupuolielinten taholta. Tämän vuoksi toimimme läheisessä yhteistyössä HYKS:n urogynekologian pkl:n ja HYKS:n urologian pkl:n kanssa. Ohjaamme tarvittaessa potilaamme konsultaatioon näille pkl:lle sekä pidämme säännnöllisesti yhteiskokouksia parhaan hoitomenetelmän valitsemiseksi.

Säännöllisiä moniammatillisia kokouksia pidämme myös HYKS:n gastroentrologian pkl:n kanssa koskien tulehduksellisiin suolisairauksiin liittyvien peräaukon seudun ongelmien hoitoa.

Osa leikkauksista tehdään yhteisleikkauksena gynekologin kanssa HYKS:n Naistenklinikalla tai plastiikkakirurgin kanssa Jorvissa tai Töölön sairaalassa.

 

Tarjoamme potilaillemme laajaa kokemusta lantionpohjan sairauksien hoidossa. Yhteistyöllä ja aktiivisella kouluttautumisella pystymme myös ottamaan ensimmäisenä Suomessa käyttöön monia uusia hoitomuotoja.

HYKS Jorvin sairaala lantionpohjayksikkö kirurgian poliklinikka

Potilaiden yhteydenotot lähetekeskuksen kautta puh 09-47173821, arkisin klo 7.30-16.00.

 

Espoon Jorvin sairaalan kirurgian poliklinikka (hus.fi)

 

Kyllä

Päivitetty  27.2.2018