Om Undersökningshuset

Undersökningshuset är en tjänst som tagits fram av yrkesutbildade personer inom hälsovården och den erbjuder stöd och aktuell information om laboratorier och bilddiagnostik.

I huset hittar du information om undersökningar, handledning för hur du förbereder dig samt länkar till de olika sjukvårdsdistriktens patientanvisningar. Du får även anvisningar för vad du ska göra efter undersökningen.

Nästan alla finländare går på laboratorie- och bilddiagnostiksundersökning någon gång i livet. Undersökningarna är mycket olika: vissa är mycket snabba och enkla att utföra medan krävande specialundersökningar kan ta en relativt lång tid.

Ibland kan saker och ting förknippade med undersökningarna kännas skrämmande eller svåra att förstå. Undersökningshuset erbjuder information om olika undersökningar, även om dem som eventuellt kan kännas tveksamma eller spännande på förhand.

Du kan läsa innehållet i huset innan du kommer till undersökningen eller efteråt. Innehållet är också nyttigt för de anhöriga, till den som kommer på undersökning, och för yrkesmänniskor.

Undersökningshusets dörrar är alltid öppna på webben. Du kan alltså ta del av innehållet precis när det passar dig, bara du har tillgång till en nätanslutning och dator, surfplatta eller smarttelefon.

 

Kyllä

Uppdaterad