ISLAB

Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä (ISLAB) tarjoaa julkisen terveydenhuollon laboratoriopalvelut koko Itä-Suomen alueella Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Savossa.

Panostamme toiminnan laatuun, luotettavuuteen, turvallisuuteen sekä vastuullisuuteen. Kattava näytteenottoverkostomme helpottaa asiointiasi laboratoriossa, sillä saatuasi lähetteen alueen terveydenhuollon yksiköstä, voit käydä näytteenotossa missä tahansa lähes 80 näytteenottopisteestämme. Varaamalla ajan etukäteen vältyt jonottamiselta. Ajanvaraus on mahdollista useimmissa toimipisteissämme.

Huomioithan, että näytteenottoon tarvitaan aina lääkärin lähete. Alueemme julkisen terveydenhuollon puolella lähete on yleensä aina sähköinen, jolloin sinun ei tarvitse tuoda mukanasi erillistä paperilähetettä. Voit käydä näytteenotossa myös yksityislääkärin lähetteellä, mikäli maksat tutkimukset itse. Tällöin sinulla tulee olla lähete mukanasi.

Valmistaudu näytteenottoon hoitajalta tai lääkäriltä saamiesi ohjeiden mukaan. Jos et ole saanut erityisiä ohjeita, löydät linkin tutkimusohjekirjaan Aiheeseen liittyvää otsikon alta.

Näytteenotossa etsimme lähetteesi kela-kortin avulla. Lisäksi varmistamme, että järjestelmästä on tulostunut oikea näytetarra kysymällä henkilötietosi vielä näytetarran tulostamisen jälkeen.

Näytteet tutkitaan pääsääntöisesti omissa laboratorioissamme. Vastaukset toimitetaan tutkimuspyynnön tehneeseen hoitoyksikköön, josta voit kysyä ne. Tulosten siirtymisestä Kanta-arkistoon (OmaKanta) vastaa hoitoyksikkösi.

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä, ja ISLAB on vahvasti kotimainen asiantuntijayhteisö. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt meille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle.

Tervetuloa näytteenottoon omaan paikalliseen laboratorioosi!

 

Kyllä

Päivitetty  20.9.2019