HUSLAB

HUSLAB on yksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) kuntayhtymään kuuluvan Hyks sairaanhoitoalueen tulosyksiköistä.

​​​logo HUSLAB

​HUSLAB on Suomen suurin kliinisten laboratoriopalvelujen tuottaja viidellä eri laboratoriolääketieteen erikoisalalla: kliininen kemia, kliininen mikrobiologia, patologia, genetiikka ja kliininen farmakologia.

Näiden lisäksi HUSLABin keskeisiä perustehtäviä ovat korkeatasoinen tutkimus, opetus ja innovatiivinen tuotekehitys. HUSLAB tarjoaa myös kliinisen farmakologian erikoislääkärikonsultaatioita sekä osallistuu Helsingin biopankin toimintaan.

HUSLABin pääasiallinen toiminta-alue on HUS-kuntayhtymän erikoissairaanhoito, HUS:in kuuluvien kuntien perusterveydenhuolto sekä Kymeenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä (Carea) ja sen jäsenkunnat. Lisäksi HUSLAB tuottaa vaativia laboratoriotutkimuksia myös muille sairaanhoitopiireille.

HUSLABissa työskentelee yhteensä n. 1750 laboratorioalan ammattilaista. HUSLAB toimii 12:sta eri sairaalalaboratoriossa ympäri vuorokauden ja se järjestää näytteenottopalvelua yli 90 toimipisteessä.

HUSLABin toiminnan kulmakiviä ovat asiakaslähtöisyys, luotettavuus ja kustannustehokkuus. Haluamme osaltamme turvata potilaalle oikea-aikaisen ja turvallisen hoidon tuottamalla laboratoriotutkimukset oikea-aikaisesti ja luotettavasti.

Tavoitteenamme ovat niin tyytyväiset potilas- kuin ammattilaisasiakkaat. HUSLABin laatujärjestelmä lisää toimintavarmuutta sekä tulosten luotettavuutta.

Ulkoisen arvioijan FINASin tekemät säännölliset arvioinnit varmistavat, että HUSLAB täyttää kansainvälisten laatustandardien asettamat vaatimukset.

Asiakasneuvonta opastaa asiakkaita ajanvaraukseen ja laboratoriopalveluihin liittyvissä kysymyksissä arkisin klo 7.30-15.30 p. 09- 471 86800.


Edellinen sivuSeuraava sivu

 


​​