HUS Diagnostiikkakeskus laboratoriot

HUSLAB ja HUS Kuvantaminen muodostavat yhdessä HUS Diagnostiikkakeskuksen, jossa työskentelee yli 3 700 alan huippuammattilaista.​​​​​​​​

​​​​

HUS Diagnostiikkakeskus tuottaa laboratoriopalveluita ja lääketieteellisiä kuvantamispalveluita yli 170 toimipisteessä Uudenmaan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueella perusterveydenhuollolle ja erikoissairaanhoidolle. Lisäksi tuotamme polikliinisia näytteenottopalveluita sekä vuodeosasto- ja kotinäytteenottoa.

Henkilökuntaamme kuuluu mm. laboratoriohoitajia, röntgenhoitajia, lääkäreitä, fyysikoita, sairaalakemistejä, sairaalageneetikkoja ja sairaalamikrobiologeja. Meillä on vuosittain lähes puoli miljoonaa asiakaskohtaamista. Vastaamme myös valtakunnallisesti useista erityisosaamista ja -tekniikkaa vaativista tutkimuksista sekä yliopistolliselle sairaalalle kuuluvasta alan tutkimuksesta ja opetuksesta.

Toimimme viidellä eri laboratoriolääketieteen erikoisalalla: kliininen kemia ja hematologia, kliininen mikrobiologia, patologia, genetiikka ja kliininen farmakologia sekä osallistumme Helsingin biopankin toimintaan.

Toimimme asiakaslähtöisesti ja turvaamme osaltamme sinulle oikea-aikaisen ja luotettavan hoidon. Diagnostiikkakeskuksen laatujärjestelmä lisää toimintavarmuutta sekä tulosten luotettavuutta. Ulkoisen arvioijan FINASin tekemät säännölliset arvioinnit varmistavat, että Diagnostiikkakeskuksen laboratoriot täyttävät kansainvälisten laatustandardien asettamat vaatimukset.

Asiakasneuvonta ja Neuvo-botti

Asiakasneuvonta opastaa asiakkaita ajanvaraukseen ja laboratoriopalveluihin liittyvissä kysymyksissä arkisin klo 7.30–15.30 p. 09 471 86800.

Asiakkaidemme käytössä on myös Neuvo-botti, joka auttaa tutkimukseen tulijaa käytännön asioissa. Jos kysymyksesi on botille liian kiperä, keskustelu siirtyy live-chattiin asiakaspalvelijalle. Neuvo-botti palvelee asiakkaita ympäri vuorokauden, asiakaspalvelijamme vastaavat live-chatissa arkisin klo 8-15.

Asiakaskokemus tärkeää

Vuosittaisissa asiakastyytyväisyystutkimuksissa olemme saaneet hyvää palautetta niin potilailta kuin tutkimuksiin lähettäviltä lääkäreiltäkin. Asiakaskokemusta, toiminnan laatua ja kustannustehokkuutta kehitämme jatkuvasti esimerkiksi Lean-menetelmän avulla sekä yhdessä asiakasraadin ja kokemusasiantuntijoiden kanssa.

tutkimukset; Patologia; Kliininen immunologia; Kliininen hematologia; Hematologia; Genetiikka; diagnostiikka

Kyllä

Päivitetty  8.4.2022