HUS Diagnostiikkakeskus

HUSLAB ja HUS Kuvantaminen ovat nyt yhdessä HUS Diagnostiikkakeskus. Olemme Suomen johtava kliinisten laboratoriopalvelujen ja lääketieteellisten kuvantamispalvelujen tuottaja.
​​​​​​​​

​​​

Toimimme viidellä eri laboratoriolääketieteen erikoisalalla: kliininen kemia, kliininen mikrobiologia, patologia, genetiikka ja kliininen farmakologia.

Näiden lisäksi HUSLABin keskeisiä perustehtäviä ovat korkeatasoinen tutkimus, opetus ja innovatiivinen tuotekehitys. HUSLAB tarjoaa myös kliinisen farmakologian erikoislääkärikonsultaatioita sekä osallistuu Helsingin biopankin toimintaan.

HUSLABin pääasiallinen toiminta-alue on HUS Helsingin yliopistollisen sairaalan erikoissairaanhoito, HUSiin kuuluvien kuntien perusterveydenhuolto sekä Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Kymsote). Lisäksi HUSLAB tuottaa vaativia laboratoriotutkimuksia myös muille sairaanhoitopiireille.

HUSLABissa työskentelee yhteensä noin 1 750 laboratorioalan ammattilaista. HUSLAB toimii 12:ssa eri sairaalalaboratoriossa ympäri vuorokauden ja se järjestää näytteenottopalvelua yli 90 toimipisteessä.

HUSLABin toiminnan kulmakiviä ovat asiakaslähtöisyys, luotettavuus ja kustannustehokkuus. Haluamme osaltamme turvata potilaalle oikea-aikaisen ja turvallisen hoidon tuottamalla laboratoriotutkimukset oikea-aikaisesti ja luotettavasti.

Tavoitteenamme ovat niin tyytyväiset potilas- kuin ammattilaisasiakkaat. HUSLABin laatujärjestelmä lisää toimintavarmuutta sekä tulosten luotettavuutta.

Ulkoisen arvioijan FINASin tekemät säännölliset arvioinnit varmistavat, että HUSLAB täyttää kansainvälisten laatustandardien asettamat vaatimukset.

Asiakasneuvonta opastaa asiakkaita ajanvaraukseen ja laboratoriopalveluihin liittyvissä kysymyksissä arkisin klo 7.30–15.30 p. 09 - 471 86800.

Edellinen sivuSeuraava sivu

 

Kyllä

Päivitetty  20.9.2019