KYS Kuvantaminen

Kys Kuvantamiskeskus on tehokas, joustava ja tuloksellinen diagnostisia tutkimuksia ja kuvantamisohjattuja näytteenottoja sekä hoitotoimenpiteitä tekevä yksikkö. Tutkimukseen tullaan lääkärin lähetteellä.

logo KYS

​Kuvantamiskeskuksessa on noin 300 työntekijää. Vuonna 2017 teimme KYSissä 181 000 tutkimusta. Tämän lisäksi tuotimme 41 000 tutkimusta alueradiologian palveluina ja 23 000 näytelausuntoa aluepatologian palveluina sekä tutkimme 26 000 patologian näytettä.

Henkilökunnan osaaminen ja laitekanta vastaavat KYSin ja ERVA- alueen erikoisalojen tarpeita. Kehitämme menetelmiä ja toimintatapoja jatkuvasti potilaita paremmin palveleviksi. Seuraamme muun muassa potilaiden jonotusaikoja, tutkimusten kestoa ja lausunto- sekä vastausviiveitä.

Kuvantamiskeskuksessa niin kuin muuallakin Kuopion yliopistollisessa sairaalassa myös kehitetään hoitotyötä magneettisairaalamallin mukaisesti. Siinä keskeisenä tavoitteena ovat erinomainen potilashoidon laatu ja turvallisuus sekä henkilöstön työhyvinvointi.

Kys Kuvantamiskeskus palvelee erikoissairaanhoidon diagnostisia- ja toimenpideradiologisiatarpeita ja on laajentanut toimintaansa alueellisesti, maakunnallisesti ja valtakunnallisesti. Lisäksi kuvantamiskeskus ylläpitää kuvantamisarkistoa ja toimintaan kuuluu myös aktiivinen tutkimustyö ja erikoisalojen uusien osaajien koulutus.


Edellinen sivuSeuraava sivu

  

Kyllä

Päivitetty