Asiantuntijat

​​​​​​Lihavuuden hoito ja pysyvä painonhallinta

Kirsi Pietiläinen

LT, apulaisprofessori Kirsi Pietiläinen on tunnettu lihavuuden hyvän hoidon puolestapuhuja. Hän on intomielinen lihavuustutkija ja hoitaa työkseen lihavia potilaita HUS:in Lihavuuskeskuksessa. Koulutukseltaan hän on sisätautilääkäri ja elintarviketieteiden maisteri (ravitsemustiede). Hän toimii kahdessa työpaikassa: apulaisprofessorina Helsingin yliopiston Lihavuustutkimusyksikössä, joka on osa FinMIT mitokondriohuippuyksikköä, sekä ylilääkärinä HUS:n Lihavuuskeskuksessa, joka kuuluu Endokrinologian linjaan Vatsakeskuksessa.​


Raimo Lappalainen

FT Raimo Lappalainen toimii kliinisen psykologian ja psykoterapian professorina Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksella erikoisalanaan kognitiivisen käyttäytymisterapian sekä hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmät. Hän on lisäksi terveyspsykologian dosentti. Raimo on kehittänyt hoitomenetelmiä terveysongelmiin, erityisesti painonhallintaan, sekä teknologian sovelluksia terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Raimo on julkaissut kirjallisuutta mm. painonhallinnan sekä hyväksymis- ja omistautumisterapian alalta.​


Päivi Lappalainen
FM Päivi Lappalainen toimii projektitutkijana Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksella. Hänen tutkimusalueenaan ovat erityisesti psykologiset verkkointerventiot, joista hän viimeistelee parhaillaan väitöskirjaa. Päivi toimii myös kouluttajana ja on julkaissut kirjallisuutta mm. painonhallinnan sekä hyväksymis- ja omistautumisterapian alalta.​


Tommi Vasankari
Tommi Vasankari toimii Tampereella sijaitsevan UKK- instituutin johtajana. Koulutukseltaan hän on lääketieteen tohtori sekä liikuntafysiologian dosentti. ​


Nina Karjanlahti

Nina on sisätautien erikoislääkäri, jolla on diabeteksen hoidon erityispätevyys. Ninan työ on HUS:ssa lihavuudenhoitoyksikössä.


Anna-Mari Vepsäläinen

Anne-Mari on eri​koissairaanhoitaja, jolla on kokemusta monenlaisista sairaanhoitajan tehtävistä. Hän on toiminut HUS:n obesiteettihoitajana Lihavuuskesk​uksessa vuodesta 2012 lähtien. 


Jenni Baringi

Jenni työskentelee erikoissairaanhoidon osasto- ja poliklinikkapotilaiden ravitsemusterapeuttina lasten ja aikuisten parissa Peijaksen sairaalassa. Työnkuvaan kuuluu mm. yksilö- ja ryhmähoitona painonhallinnan ohjausta sekä lihavuusleikkauspotilaiden ohjausta ennen ja jälkeen leikkauksen. Lisäksi hän on osallistunut potilaiden terveyteen ja hyvinvointiin kohdistuvien internet-/mobiilivälitteisten hoito-ohjelmien kehittämiseen. Vuoden 2016 alusta lähtien lihavuusleikkauspotilaita aletaan hoitaa pääasiassa Meilahden sairaalan HYKS Vatsakeskuksen yksikössä.


Laura Suojanen

Laura työskentelee ravitsemusasiantuntijana HUS Perusterveydenhuollon yksikössä.


Stefan Westerback
Stefan on toiminut päätoimisesti liikunta-alalla jo 30 vuotta. Tänä aikana hänelle on kertynyt huimasti kokemusta monenlaisista ihmisistä ja heidän liikunnastaan. Tämä kokemus taustalla liikunnanohjaajan ja koulutetun hierojan koulutus on se asia, johon Stefan antamat liikunnalliset ohjeet perustuvat.


Sirpa Arvonen
Sirpa toimii kehittämispäällikkönä HUS Tietohallinnossa eTerveyspalveluiden kehittämistehtävissä. Hän on myös kokenut terveys- ja hyvinvointivalmentaja, joka on erikoistunut terveysliikuntaan sekä mielentaitoihin. Koulutukseltaan Sirpa on kasvatustieteen maisteri, kouluttaja, valmentaja ja viestinnän ammattilainen. 


Kaisa Pulkkinen

Kaisa on laillistettu ravitsemusterapeutti ja ​tiedeviestinnän maisteriopiskelija. Hän on tehnyt ravitsemusterapiatyötä työterveyshuollossa, HUS Naisten- ja Lastenklinikalla sekä urheiluseurojen ja ikääntyneiden parissa. Tällä hetkellä Kaisa toimii Painonhallintatalossa valmennustyön lisäksi sisällöntuottajana.

Lihavuuden kirurginen hoito

Anne Juuti

Kaisla Joutsenniemi

Monica Ålgars

Janna Issukka

Liisa Kähönen-Ruuska

Jenni Baringi

Päivitetty 4.2.2016 13:46