Terveyskylän talot

​​​​​​​​​​​​​​​​Haluaisitko oppia lisää itsestäsi, kohentaa elintapojasi tai tietää enemmän harvinaisista sairauksista? Klikkaa taloon, astu polulle ja askella omassa tahdissasi.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Haluaisitko oppia lisää itsestäsi, kohentaa elintapojasi tai tietää enemmän harvinaisista sairauksista? Klikkaa taloon, astu polulle ja askella omassa tahdissasi.​​​​

Taloja ja erilaisia palvelupolkuja on tulossa lisää. Tervetuloa tutustumaan uudemmankin kerran!


pic Aivotalo

Aivotalo on terveydenhuollon ammattilaisten kehittämä eTerveyspalvelu. Se tarjoaa tukea ja tietoa aivojen terveydestä ja aikuisten aivosairauksista. Tutkittu tieto auttaa ennakoimaan sairauteen liittyviä tilanteita ja vähentää epävarmuuden tunteita tulevaisuuden suhteen. Aivotalo on auki vuorokauden ympäri ja viikon jokaisena päivänä.

pic Allergia- ja astmatalo

Allergiset sairaudet ja astma ovat lisääntyneet viime vuosina. Verkkopalvelumme tarjoaa hyödyllistä ja tutkittua tietoa astman ja allergioiden oireista, siedätyshoidosta sekä lääkehoidosta. Palvelun tarkoituksena on helpottaa allergia- ja astmapotilaiden arkielämää muun muassa itsehoito-ohjeiden avulla.

pic Harvinaissairaudet

Harvinaissairaudet.fi -palvelu tarjoaa tietoa harvinaisista sairauksista ja tukee sairastavia sekä heidän lähimmäisiään. Lisäksi palvelu toimii yhteistyökanavana potilaiden, potilasjärjestöjen ja harvinaisten sairauksien asiantuntijoiden kesken. Palvelu on avoin kaikille asuin- ja hoitopaikasta riippumatta.

pic Ihotautitalo

Ihotautitalo.fi tarjoaa tietoa erilaisista ihosairauksista ja tukea niiden hoitoon. Ihotautitalo on avoin kaikille asuin- tai hoitopaikasta riippumatta. Ihotautitalo on tarkoitettu edistämään ihotautia sairastavien potilaiden, heidän läheistensä sekä ammattilaisten välistä yhteistyötä.

pic Infektiotalo

Infektiotalosta löytyy ammattilaisten tuottamaan tietoa infektiotaudeista ja niiden ehkäisystä. Talo toimii apuna ja tukena myös infektiosairauksien alalla hoidossa oleville potilaille.

pic Kivunhallintatalo

Kivunhallintatalo tarjoaa tutkittua tietoa erilaisista kiputilanteista ja kivun hoidosta. Palvelu auttaa potilasta ymmärtämään omaa kiputilaansa ja kehittämään kivunhallintaansa. Kivunhallintatalon tarjoaman tiedon avulla myös potilaan läheiset voivat helpommin ymmärtää kipukokemuksia ja niiden vaikutusta arkielämään.

pic Kuntoutumistalo

Kuntoutumistalo.fi -palvelun tavoitteena on tehdä kuntoutumisajasta aktiivista. Kuntoutumistalon virtuaalipalvelut tukevat potilaan omaehtoista kuntoutumista ja palvelujen avulla myös hoitoon pääsyn odotusajan voi käyttää aktiivisesti hyödyksi.

pic Lastentalo

Lastentalo.fi on erikoissairaanhoidon palvelu, jossa on tietoa lasten sairauksista, hoidosta ja hoitoon valmistautumisesta. Lapset voivat tutustua sairaalaklovnien seikkailuihin sekä kurkistaa, keitä sairaalassa on töissä.

pic Leikkaukseen tulijan talo

Hyvä valmistautuminen takaa sujuvamman leikkauksen ja nopeamman toipumisen. Sivuiltamme saat ohjeita ja vinkkejä leikkaukseen valmistautumiseen ja siitä toipumiseen.

Sisältömme on leikkausosaston ammattilaisten ja potilaiden yhdessä kehittämää. Lisäksi taloomme on koottu pieni sairaalasanasto ja usein kysyttyjen kysymysten lista.

pic Lääketalo

Lääketalo tarjoaa tietoa lääkityksestä ja vastaa kysymyksiin lääkkeiden oikeasta käytöstä ja ongelmatilanteista. Tarkempia neuvoja tiettyyn sairauteen liittyvästä lääkityksestä löydät myös muista Terveyskylän taloista.

pic Mielenterveystalo

Mielenterveystalo.fi on psyykkistä hyvinvointia edistävä verkkopalvelu, jossa on tietoa ja tukea aikuisten, nuorten ja lasten mielenterveysasioista. Palvelun avulla voit arvioida omaa tai toisen psyykkistä vointia ja saada apua ympäri vuorokauden. Mielenterveystalo tarjoaa myös terapeutin etähoitoa täysi-ikäisille.

pic Naistalo

Naistalo tarjoaa luotettavaa tietoa ja tukea naistentauteihin ja synnytyksiin liittyen naisille, perheille ja ammattilaisille. Naistaloon on koottu myös tietoa hedelmällisyydestä, siihen vaikuttavista tekijöistä sekä lapsettomuustutkimuksista ja -hoidosta.

pic Niveltalo

Niveltalo on ortopedien ja fysioterapeuttien yhdessä tuottama verkkopalvelu sinulle, joka kärsit nivelkivusta tai muusta nivelsairaudesta. Neuvomme, miten voit ennaltaehkäistä ja lievittää esimerkiksi nivelrikon aiheuttamaa kipua. Palvelumme tarjoaa nivelille sopivia liikuntaohjeita, tietoa tekonivelleikkauksesta sekä vertaistukea nivelsairauden kanssa elämiseen.

pic Nuortentalo

Nuoruuteen liittyy muutoksia ja vaiheita, joihin pitkäaikaissairaus voi tuoda lisää haasteita. Nuortentalosta löydät tietoa hoidon siirtymisestä aikuispuolelle, tukea omahoitoon, vertaistukea ja tietoa sairauden kanssa elävän nuoren elämästä ja nuorille suunnatuista palveluista. Nuoret ovat itse osallistuneet sisällön tuottamiseen.

pic Painonhallintatalo

Painonhallintatalo.fi on terveydenhuollon ammattilaisten kehittämä virtuaalinen palvelu terveellisen laihduttamisen ja painonhallinnan tueksi. Palvelu tarjoaa tutkittua tietoa lihavuuden hoidosta ja painonhallinnasta. Tarjoamme myös pysyvään elämäntapamuutokseen tähtäävää terveyslaihdutusvalmennusta, johon pääsee mukaan lääkärin lähetteellä.

pic Reumatalo

Reumatalosta löydät tutkittua tietoa reumataudeista, kuten esimerkiksi nivel- ja selkärankareumoista sekä kihdistä. Lisäksi palvelu tarjoaa terveysalan ammattilaisten laatimia vinkkejä reumatautien itsehoitoon ja reumatologisiin erityistilanteisiin.

pic Sydänsairaudet

Sydäntalo on terveydenhuollon ammattilaisten kehittämä verkkopalvelu, joka tarjoaa tietoa aikuisten sydänsairauksista. Sivustolla kerrotaan sydäntautien yleisimmistä hoitokeinoista, itsehoidosta sekä ennalta ehkäisystä. Sydäntalon sivuilta voit lukea myös erilaisista hoitotoimenpiteistä, kuten sydänleikkauksesta, tahdistimesta ja pallolaajennuksesta.

pic Syöpätalo

Syöpätalo on terveydenhuollon ammattilaisten kehittämä eTerveyspalvelu, jonka ovet ovat aina auki. Meiltä saat tietoa useista eri syöpäsairauksista, kuten aivokasvaimista, eturauhassyövästä, keuhkosyövästä, lymfoomista, rintasyövästä ja suolistosyövistä sekä yleisimmistä veritaudeista. Lisäksi kerromme syöpätautien uusimmista hoidoista ja tutkimuksista.

pic Verisuonitalo

Verisuonitalo on terveydenhuollon ammattilaisten rakentama sivusto, joka tarjoaa tutkittua terveystietoa verisuonista, suonikohjuista, katkokävelystä ja vatsa-aortasta. Lisäksi tarjoamme käytännön vinkkejä verisuonten terveyden edistämiseen.

pic Vertaistalo

Vertaistalo on verkkopalvelu, joka tarjoaa vertaistukea sairastuneille ja heidän läheisilleen. Sivusto tarjoaa konkreettisia vinkkejä ja yhteystietoja vertaistukipalveluihin, kokemustarinoita sekä vertaisvideoita. Älä jää yksin, tukea on tarjolla.

pic Helsingin Biopankki

Biopankki kerää ja säilyttää biologisia näytteitä sekä näytteenantajaan liittyvää terveystietoa lääketieteellistä tutkimusta varten. Se eroaa perinteisistä tutkimusnäytekokoelmista siten, että biopankkiin ei kerätä näytteitä vain yhtä tutkimusta varten, vaan myös erilaisiin tuleviin tutkimustarpeisiin. Näin Helsingin Biopankki auttaa sairauksien ehkäisyssä ja hoitojen kehittämisessä.